Dünya Etnospor Konfederasyonu'ndan Kahramanmaraş'taki okçuluk kulüplerine destek

Kahramanmaraş'ta, Dünya Etnospor Konfederasyonu ve TGTOF iş birliğiyle düzenlenen "Kemankeş Dayanışma Programı" kapsamında okçuluk kulüplerine malzeme desteği sağlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mayıs 2024 10:05
Dünya Etnospor Konfederasyonu'ndan Kahramanmaraş'taki okçuluk kulüplerine destek

Kahramanmaraş'ta Okçuluk Kulüplerine Malzeme Desteği Sağlandı

Dünya Etnospor Konfederasyonu ile Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu (TGTOF) iş birliğiyle yürütülen "Kemankeş Dayanışma Programı" kapsamında Kahramanmaraş'taki okçuluk kulüplerine malzeme desteği verildi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde kurulan Dayanışma Obası'ndaki dağıtım töreninde konuşan TGTOF Başkanı Cengiz Toksöz, Türk okçuluğunun sadece bir spor değil, aynı zamanda kültürel bir faaliyet olduğunu vurguladı.

Toksöz, Dünya Etnospor Konfederasyonu'nun geleneksel sporların yaygınlaştırılması için önemli projelere imza attığını belirtti. Şu ifadeleri kullandı:

"Konfederasyonumuz, Kırgızistan, Özbekistan ve Kazakistan'dan aldığı destekle Kahramanmaraş'ta Dayanışma Obası'nı kurdu. Dünya Etnospor Konfederasyonu, geleneksel sporların ihya edilmesi açısından çok kıymetli işler yapıyor. Bu sporların dünya genelinde yaygınlaştırılması ve unutulmaya yüz tutmuş sporların yeniden canlandırılması adına önemli çalışmalar yürütüyor. Konfederasyonumuz ve Türkiye Geleneksel Okçuluk Federasyonu olarak, özellikle deprem bölgesinde yaşayan ve Türk okçuluğu ile ilgilenen kulüplerimize malzeme desteği sağlıyoruz."

Yaklaşık 5 yıl önce kurulan federasyonlarında 600'ün üzerinde kulüp ve 20 bine yakın lisanslı sporcu bulunduğunu belirten Toksöz, Türk okçuluğunu federasyon çatısı altında en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını ifade etti. Toksöz, "Kadim geleneğimiz olan Türk okçuluğunu, hakemlerimiz, antrenörlerimiz ve üstatlarımızın destekleriyle yaşatmaya çalışıyoruz. Sadece spor yapmıyoruz, aynı zamanda kültürel bir değerin misyonunu üstlenmiş durumdayız. Osmanlı döneminde ve daha eski yıllarda olduğu gibi Türk okçuluğunu daha da ileri taşımak istiyoruz," dedi.

Konuşmanın ardından okçuluk malzemeleri dağıtıldı ve okçuluk kulübü öğrencileri ok atışı gerçekleştirdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.