Kahramanmaraş'ta AKUT öğrenci topluluklarından unutulmaz bir gün!

AKUT Öğrenci Toplulukları, Kahramanmaraş'ta depremden etkilenen çocuklarla buluştu, spor ve atölye etkinlikleriyle keyifli bir gün geçirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mayıs 2024 14:25
Kahramanmaraş'ta AKUT öğrenci topluluklarından unutulmaz bir gün!

Türkiye'nin önde gelen arama kurtarma sivil toplum kuruluşu olan AKUT, Öğrenci Toplulukları aracılığıyla yıllardır devam eden "AKUT ile Bir Gün Projesi"ni depremin birinci yılında yeniden başlattı. Hacettepe AKUT Arama ve Kurtarma Öğrenci Topluluğu'nun da içinde bulunduğu dört üniversiteden gelen AKUT Öğrenci Toplulukları gönüllüleri, 11-16 Mayıs tarihleri arasında Kahramanmaraş Bulutoğlu Şehit İrfan Karabıçak İlkokulu ve Ortaokulu'nu ziyaret ederek depremden etkilenen çocuklarla çeşitli atölye ve etkinlikler düzenledi.

"AKUT ile Bir Gün Projesi", AKUT Arama Kurtarma Derneği Öğrenci Toplulukları tarafından yıllardır sürdürülen bir projedir ve depremin birinci yılında Kahramanmaraş'ta gerçekleştirildi. Hacettepe AKUT Arama ve Kurtarma Öğrenci Topluluğu'nun da dahil olduğu dört üniversiteden gelen AKUT Öğrenci Toplulukları gönüllü gençler, proje kapsamında 11-16 Mayıs tarihleri arasında Kahramanmaraş Bulutoğlu Şehit İrfan Karabıçak İlkokulu ve Ortaokullarını ziyaret etti. Projenin amacı, depremden etkilenen çocuklara destek olmak ve onlara yeni deneyimler kazandırmaktı. AKUT Öğrenci Toplulukları gönüllüleri, çocuklara çeşitli spor dallarını tanıma ve deneme fırsatı sunarken, aynı zamanda yaratıcı atölye çalışmalarıyla onların yeteneklerini geliştirmeye ve sağlık ile temizlik konularında bilinçlenmelerini sağlamaya yönelik etkinlikler düzenledi.

Ziyaret sırasında çocuklar, tırmanma, futbol, basketbol, voleybol gibi sporlarla tanışırken; kil çalışmaları, resim yapma, tohum ekme, sağlık eğitimi, geleneksel oyunlar, mandala boyama, kitap ayracı yapma, deneyler, origami, meslek tanıtımı, kukla ve müzik gösterileri gibi çeşitli atölyelerde de keyifli vakit geçirdi. Proje kapsamında, çeşitli kurum ve kuruluşlardan, çevreden ve esnaflardan alınan bağış ve yardımlarla öğrencilere kırtasiye malzemesi desteği sağlandı ve ziyaret edilen okullarda kütüphane oluşturuldu. Ziyaretin beşinci ve son gününde düzenlenen festivalde ise AKUT Öğrenci Toplulukları üyeleri, çocuklarla sosis balon uçurma, okçuluk, çocuk korosu performansı, tırmanma duvarı, zumba gibi etkinliklerle keyifli bir gün geçirdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.