Türk Mutfağı Haftası Kahramanmaraş’ta düzenlenen etkinliklerle kutlandı

KİÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türk Mutfağı Haftası'nı özel etkinliklerle kutladı, geleneksel lezzetleri konuklarına sundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mayıs 2024 12:14
Türk Mutfağı Haftası Kahramanmaraş’ta düzenlenen etkinliklerle kutlandı

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türk Mutfağı Haftası'nı özel etkinliklerle kutladı. Karacasu Kampüsü'nde düzenlenen etkinlikte, öğrenciler tarafından hazırlanan geleneksel Türk Mutfağı lezzetleri ve yöresel ürünler konuklara sunuldu.

Programın açılış konuşmasını yapan KİÜ Rektör Yardımcısı ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burcu Erşahan, toplumların mutfak kültürlerinin önemine vurgu yaptı. Türk mutfağının dünya çapında zengin bir lezzet çeşitliliğine sahip olduğunu belirten Erşahan, gastronomi kavramının günümüzde turizmin önemli bir parçası haline geldiğine dikkat çekti.

Erşahan, gastronomi öğrencilerine seslenerek, onların gastronomi alanında eğitim alırken ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilecek düzeyde yetişeceklerine inandığını ifade etti.

Programa KİÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seçil Fettahlıoğlu, KİÜ Genel Sekreteri Ferat Karataşlı, Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Cihan Canbolat ve birçok akademisyen ile gastronomiye ilgi duyan Kahramanmaraşlılar da katıldı. Etkinlik, gastronomi öğrencilerine özel bir "Aşçı Ceketi Giydirme Töreni" ile sona erdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.