Kahramanmaraş'ın altyapısı yenileniyor: 500 Milyon TL'lik dev yatırım

Kahramanmaraş'ta 500 milyon TL'lik altyapı yenileme projesi hızla ilerliyor. Yeni su depoları, içme suyu ve kanalizasyon hatları inşa edilerek şehrin altyapısı güçlendiriliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mayıs 2024 21:31
Kahramanmaraş'ın altyapısı yenileniyor: 500 Milyon TL'lik dev yatırım

Onikişubat ilçesindeki Hürriyet Mahallesi'nde gerçekleştirilen 500 milyon TL'lik altyapı yenileme projesi hızla ilerliyor. Proje kapsamında içme suyu ve kanalizasyon hatları yenilenirken, su depoları da inşa ediliyor.

6 Şubat depremlerinin ardından Kahramanmaraş'ı yeniden ayağa kaldırmak için yatırımlarını aralıksız sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmalarına hız verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde sağlanan 10 milyar TL'lik destekle yürütülen projede, ilk etap çalışmaları hızla devam ediyor. KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen ekipler, Onikişubat ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde altyapı çalışmalarını sürdürüyor. 500 milyon TL bütçeli bu ilk etapta, 17 su deposu, 45 kilometre içme suyu hattı ve 10 kilometre kanalizasyon hattı inşa edilecek.

kaski-6.jpg

KAPSAMLI ALTYAPI YENİLEME

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, bu etaplar tamamlandığında Kahramanmaraş'ın en az 100 yıllık altyapı ihtiyacının karşılanacağını belirtti. Görgel, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sağlanan 10 milyar TL'lik destekle, şehrimizin altyapısını baştan uca yeniliyoruz. İlk etapta, Hürriyet Mahallesi'nde 17 depo, 45 kilometre içme suyu ve 10 kilometre kanalizasyon hattı inşa ediyoruz. Projelerimizin tamamı bittiğinde, iki yıl içinde şehrimizin altyapı sorunu büyük ölçüde çözülmüş olacak. Böylece, şehrimizin altyapısı en az 100 yıl boyunca hizmet verecek şekilde yenilenecek" dedi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.