Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kahramanmaraş'ta 100 çiftin nikah şahidi oldu!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kahramanmaraş'ta düzenlenen toplu nikah töreninde yeni evlenen çiftlere sevgi, saygı, sadakat ve sabır üzerine tavsiyelerde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mayıs 2024 11:46
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kahramanmaraş'ta 100 çiftin nikah şahidi oldu!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kahramanmaraş'ta 100 çiftin toplu nikah törenine katılarak genç çiftlere sevgi, saygı, sadakat ve sabır tavsiyelerinde bulundu.

Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş ve Konya şubeleri, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı ile Mehir Aile Derneği işbirliğiyle düzenlenen "Kahramanmaraş'ta Yuvalar Kuruyoruz Toplu Düğün ve Çeyiz Yardımı" projesi kapsamında, depremzede 100 çiftin nikah töreni Merkez Spor Kompleksi'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Konuşmasında, nikah törenine katılmanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu ifade eden Erbaş, yeni evlenen çiftlere çeşitli ayet ve hadislerle tavsiyelerde bulundu:

"Gençlerimiz birbirlerine örtü olacaklar; kötülüklere, sıkıntılara ve huzursuzluklara karşı. Örtümüz sevgidir, inancımızdır. İnancımıza ve imanımıza göre yaşamamız gerekiyor. İnancımızın ilkeleri sevgi, saygı, sadakat ve sabırdır. Bu dört kavramı kulaklarınıza küpe yapın. Birbirinizi sevin, saygı gösterin, sadakat ve dürüstlükle davranın. Aşkın şifresi sabır ve tahammüldür. Evlilikte anlaşmazlıklar olabilir, tartışmalar yaşanabilir; ilacımız sabırdır. Sevgiyi, saygıyı ve sadakati sabırla sürdürebilirseniz mutluluğa ulaşırsınız ve bu mutluluk bir ömür boyu devam eder."

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, yeni evlenen çiftlerin mutluluğunu paylaşmaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ise, "Birbirimizin yanında olarak, acılarımızı hafifleterek ve mutluluğumuzu paylaşarak her türlü zorluğun üstesinden geliyoruz. Sizin her zaman yanınızda olacağız," dedi.

Bazı çiftlerin nikah şahitliğini, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, Kahramanmaraş Valisi Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Vahit Kirişçi, Mehmet Şahin, Ömer Oruç Bilal Debgici ve Tuba Köksal yaptı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.