Kahramanmaraş'ta 60 Milyon TL'lik Yatırımla Gerçekleşen İçmesuyu Devrimi!

Onikişubat ilçesinde 60 Milyon TL'lik yatırımla tamamlanan Önsen İçmesuyu Projesi, 82 km şebeke hattı ve 5 depo ile bölgedeki içmesuyu sorununa çözüm getiriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Kasım 2023 14:54
Kahramanmaraş'ta 60 Milyon TL'lik Yatırımla Gerçekleşen İçmesuyu Devrimi!

Önsen İçmesuyu Projesi, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesindeki Önsen, Kurtlar ve Yeşilyurt mahallelerinin içmesuyu sorununu kökten çözecek bir aşamaya gelmiştir. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 60 milyon TL'lik bir yatırımla hayata geçirilen proje, bölgeye 82 kilometrelik içmesuyu şebeke hattı ve 5 adet içmesuyu deposu kazandırmaktadır.

onsen-3.jpg

KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bu proje, yeni Kahramanmaraş'ın imarı ve inşası konusundaki geniş kapsamlı yatırımların yanı sıra, yerleşim yerlerinin temel ihtiyaçlarından biri olan içmesuyu ihtiyacını karşılamaya odaklanmaktadır.

onsen-1.jpg

Önsen İçmesuyu Projesi kapsamında, Onikişubat ilçesindeki Önsen, Kurtlar ve Yeşilyurt mahallelerine yönelik olarak gerçekleştirilen çalışmalar, 82 kilometrelik içmesuyu şebeke hattının yanı sıra 5 adet içmesuyu deposunun bölgeye kazandırılmasını içermektedir. Şu anda, bölgede şebeke hatları ve depoların imalatı tamamlanma aşamasındadır.

Toplamda 60 milyon TL'lik bir bütçeyle hayata geçirilen bu proje, Önsen, Kurtlar ve Yeşilyurt mahallelerinin içmesuyu ihtiyacını uzun bir süre çözüme kavuşturacak ve bölge halkına kaliteli içmesuyu sağlayarak yaşam standartlarını yükseltecektir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.