Trafikten Men Edilen 252 Araç! Kahramanmaraş'ta 881 Sürücüye Ceza Yağdı

Kahramanmaraş Jandarma operasyonları: Uyuşturucu ticaretine karşı başarılı mücadele, trafik ihlallerine sıkı denetim, göçmen kaçakçılığına karşı etkili önlemler ve terörle mücadelede yakalanan şüpheli.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Kasım 2023 14:08
Trafikten Men Edilen 252 Araç! Kahramanmaraş'ta 881 Sürücüye Ceza Yağdı

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı, 2-15 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleştirdiği operasyonlarla önemli başarılar elde etti. Toplamda 82 şüpheli, uyuşturucu madde imal ve ticareti ile uyuşturucu madde kullanma suçlarından dolayı hukuki sürece tabi tutuldu. Operasyonlar sonucunda büyük miktarda uyuşturucu madde, sentetik uyuşturucu hap, ruhsatsız tabanca ve av tüfekleri ele geçirildi.

Elbistan, Ekinözü ve Pazarcık ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda ise 25 adrese ve 45 şahsa yönelik yapılan baskınlarda, 45 şüpheli hakkında yasal işlem gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda da uyuşturucu madde ve kullanma aparatları ele geçirildi.

trafikten-men-edilen-252-arac-kahramanmarasta-881-surucuye-ceza-yagdi.jpeg

Ayrıca, trafik timleri tarafından yapılan denetimlerde, toplamda 881 araç sürücüsüne 1.849.298 TL trafik idari para cezası uygulandı. Bu denetimlerde 252 araç trafikten men edilirken, 13 alkollü araç kullanıcısının sürücü belgeleri geri alındı.

Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti ile mücadele kapsamında 42 yabancı uyruklu şahsa toplamda 120.378 TL idari para cezası uygulandı ve suça karışan 12 şahıs Gaziantep Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

Ayrıca, TEM Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan aranan bir şüpheli yakalandı. Siber suçlarla mücadelede ise içerikleri uygun olmayan 10 sosyal medya hesabı ve internet sitesinin erişimi engellenirken, fuhuş, müstehcenlik ve yasadışı bahis içerikli 105 internet sitesinin erişime engellenmesi için de işlem yapıldı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.