Kahramanmaraş'ta 12.540 Yıllık Hikaye: Direkli Mağarası'nın Efsanevi Dünyası

Başkan Güngör, Onikişubat'taki Döngel Direkli Mağarası'nı ziyaret ederek, 12 bin 540 yıllık geçmişiyle tarihin yeni sıfır noktası olabileceğini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Kasım 2023 17:04
Kahramanmaraş'ta 12.540 Yıllık Hikaye: Direkli Mağarası'nın Efsanevi Dünyası

Onikişubat ilçesinde bulunan Döngel Direkli Mağarası'nı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, alandaki keşif çalışmalarını yerinde inceledi ve şunları söyledi: "Döngel Direkli Mağarası, tam 12 bin 540 yıllık bir geçmişe sahip. Bu nedenle, bu mağara tarihin yeni sıfır noktası olma potansiyeline sahip."

dongel-1.jpg

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici de yer aldı.

dongel-3.jpg

Başkan Güngör, keşif çalışmalarına dair ekipten bilgi alarak, "Döngel Direkli Mağarası, uzun yıllardır uzman ekipler tarafından inceleniyor. Bugün, Sayın Vahit Kirişci ve Milletvekilimiz Ömer Oruç Bilal Debgici ile birlikte mağarayı ziyaret ederek, buradaki keşif çalışmaları hakkında detaylı bilgiler aldık. 12 bin 540 yıllık geçmişi ile Direkli Mağarası, adeta tarihin yeniden başladığı bir nokta olmaya aday" şeklinde konuştu.

dongel-4.jpg

dongel-5.jpg

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.