Kahramanmaraş'ta 175 ton soya tohumla dev hibeli destek!

Kahramanmaraş'ta Tarım ve Orman Bakanlığı'nın projesi kapsamında çiftçilere destek için 17,500 dekar alanda soya ekimi için 175 ton tohum dağıtımı yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mayıs 2024 14:54
Kahramanmaraş'ta 175 ton soya tohumla dev hibeli destek!

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi çerçevesinde yürütülen "Kahramanmaraş İlinde Soya Üretiminin Artırılması Projesi" kapsamında Dulkadiroğlu, Onikişubat, Pazarcık ve Türkoğlu İlçelerinden başvuran çiftçilere destek olmak amacıyla harekete geçti.

Toplamda 17 bin 500 dekarlık alanda soya ekimini teşvik etmek için 175 ton soya tohumunun %50 hibeli olarak dağıtımına başlandı.

Dağıtım programı, Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde gerçekleştirildi. Programa, İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Bilir, İl Müdür Yardımcıları Salih İnan ve Doğan Doğan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Karakoç, Onikişubat İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Kıraç, teknik personel ve çiftçiler katıldı. Bu dağıtım programı, yerel tarımın güçlenmesine ve verimliliğin artırılmasına yönelik önemli bir adım olarak nitelendirildi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.