Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Göksun'da mezuniyet töreni

Göksun'da KSÜ mezuniyet töreni coşkusuyla gerçekleşti. Öğrenciler, aileleri ve akademisyenler bir araya geldi. Heyecan dolu anlar yaşandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Haziran 2024 12:00
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Göksun'da mezuniyet töreni

Göksun'da Mezuniyet Heyecanı: Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Göksun Meslek Yüksekokulu'nda Sevinç Dolu Bir Gün

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Göksun Meslek Yüksekokulu öğrencileri, mezuniyet coşkusunu yaşadılar. Arslanbey Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine, Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım, Göksun Kaymakamı Ömer Faruk Duman, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Ersin Akıncı, Prof. Dr. Nuri Kahveci, Prof. Dr. Orhan Doğan, Prof. Dr. Hafize Öksüz, KSÜ Yönetim Kurulu Üyeleri, Göksun ilçe protokolü, Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Levent Sezal, Göksun Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Orhan Ercan, KSÜ Genel Sekreter Vekili Sumru Coşkun, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım, "Kıymetli aileler, emek veren öğretim elemanları ve değerli konuklar, Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Göksun Meslek Yüksekokulu mezuniyet törenine hoş geldiniz. Üniversite eğitimini başarıyla tamamlayıp mezuniyet sevincini yaşamak, bir insanın hayatındaki en önemli dönüm noktalarından biridir. Sevgili gençler, eğitim hayat boyu devam eden bir serüvendir. Kazandığınız bilgi ve tecrübelerle olgunlaşacak, topluma faydalı bireyler olacaksınız. Bu güzel gününüzde emeği geçen başta aileleriniz olmak üzere tüm destekçilerinizi tebrik ediyorum. Mezuniyetinizin hayırlı olmasını diliyor, gelecekteki başarılarınızın devamını temenni ediyorum" dedi.

2023-2024 Akademik Yılı Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu birincisi Ömer Bakacak, konuşmasında "Bugün, 4 yıl boyunca aldığımız eğitimin ardından mezun olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Düzenli ve özverili çalışmalarımla birincilik elde etmemde emeği geçen aileme ve kıymetli hocalarıma teşekkür ederim. Bu birincilik ödülünü, eğitim hakkından mahrum kalan ve maalesef şehit edilen çocuklarımıza, kadınlara, öğrencilere ve bilim insanlarına adıyorum. Ülkem ve milletim için daha çok çalışacağıma söz veriyorum" şeklinde konuştu.

2023-2024 Akademik Yılı Göksun Meslek Yüksekokulu birincisi Sennur Bozkurt ise "Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı ve tüm kaybettiğimiz arkadaşlarımızı rahmetle anıyorum. Bugün, 2 yılın ardından hayalini kurduğumuz bu güne ulaştık. İçimiz hüzünle dolu olsa da bir yanımız mutlulukla dolu. Cahit Zarifoğlu'nun dediği gibi, 'Hüzün, içinde mutluluk barındıran bir zarftır.' Bugün veda etmekle bir son değil, yeni başlangıçlara adım atıyoruz. Mezuniyetimizi kutluyor, geleceğimizin aydınlık olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri protokol üyeleri ve KSÜ Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından takdim edildi. Mezuniyet töreni, öğrenci mezuniyet andının okunması, mezun öğrencilerin kep atması ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.