Kahramanmaraş Kültür Günleri Başkentte başladı

Başkentte düzenlenen Kahramanmaraş Kültür Günleri, konser, konferans, şiir dinletisi ve sergi gibi etkinliklerle 8 Haziran'a kadar devam edecek. Davetlilere yerel lezzetler sunuluyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Haziran 2024 10:33
Kahramanmaraş Kültür Günleri Başkentte başladı

Başkentte, Kahramanmaraşlılar Kültür Derneği'nin organize ettiği Kahramanmaraş Kültür Günleri etkinliği başladı.

Mithatpaşa'daki dernek genel merkezinde, Kahramanmaraş'ı tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğin açılışına, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişci, bazı milletvekilleri ve davetliler katıldı.

aa-20240606-34797950-34797942-baskentte-kahramanmaras-kultur-gunleri.jpg

Açılış konuşmasında Kirişci, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremleri hatırlatarak, millet olarak birliğe ve dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan bir dönemde olduklarını vurguladı.

Kirişci, Kahramanmaraş'ın sadece afetlerle anılmasını istemediğini belirterek, devletin çalışmaları sayesinde depremin yaralarının hızla sarılmaya devam ettiğini ifade etti.

Deprem sonrasında 18 binden fazla kalıcı konut ve köy evinin hak sahiplerine teslim edildiğini ve yeni konutların yapımının hızla sürdüğünü kaydetti.

"Kahramanmaraş Kültür Günleri" kapsamında konserler, konferanslar, müzik ve şiir dinletileri, söyleşiler, yazar anma günleri ve resim sergileri gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Etkinlikte, davetlilere dondurma, firik tarhanası ve çörek ikram edildi. 8 Haziran'a kadar sürecek etkinlikte, Kahramanmaraş kültürü geniş bir yelpazede tanıtılacak.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.