Kahramanmaraş sanayi, teknoloji ve savunma sanayisinde atılım yapacak

Kahramanmaraş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TUSAŞ ile iş birliği yaparak sanayi, teknoloji ve savunma sanayisinde büyük bir atılım yapacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Haziran 2024 10:42
Kahramanmaraş sanayi, teknoloji ve savunma sanayisinde atılım yapacak

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve TUSAŞ Başkanı Ömer Cihad Vardan ile bir araya gelen Başkan Görgel, Kahramanmaraş'ın sanayi ve teknoloji alanında ilerleyeceğini ve savunma sanayisinde öncü bir şehir olacağını belirtti.

tusas-2.jpeg

Program kapsamında Ankara’ya giden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ile çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici, Dr. Tuba Köksal, Mevlüt Kurt ve Prof. Dr. Mehmet Şahin de bu programda yer aldı. Heyet, ilk olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile buluştu. Bakanlıkla gerçekleştirilecek yatırımların konuşulduğu toplantının ardından, heyet TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığına atanan Ömer Cihad Vardan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Bu ziyaret sırasında TUSAŞ'ın Kahramanmaraş'ta gerçekleştireceği projeler de ele alındı.

bakanlik.jpg

Başkan Görgel, ziyaretlerin ardından şu değerlendirmelerde bulundu: “66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişci ve milletvekillerimizle birlikte Ankara’da çeşitli temaslarda bulunduk. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’ı ziyaret ederek, Kahramanmaraş’ta sanayi ve teknoloji alanında yapılacak yatırımları görüştük ve şehrimizin mevcut durumunu paylaştık. Ardından TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığına atanan Sayın Ömer Cihad Vardan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk ve iş birliğiyle şehrimize kazandıracağımız yatırımları değerlendirdik. Bakanlığımız ve TUSAŞ ile gerçekleştireceğimiz yatırımlar sayesinde, Kahramanmaraş sanayi ve teknoloji alanında önemli bir noktaya gelecek ve savunma sanayisinde öncü şehirlerden biri olacak. Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır ve TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ömer Cihad Vardan’a ilgi ve destekleri için teşekkür ediyoruz.”

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.