Kahramanmaraş'ta depremde 58 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi A Blok'a ilişkin dava

Kahramanmaraş'ta 2023'teki depremde yıkılan Ebrar Sitesi A Blok davası devam ediyor: 58 ölüm, 18 yaralıyla ilgili 6 sanık yargılanıyor. İddianame, bilinçli taksir suçundan 22 yıla kadar hapis istiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Haziran 2024 14:47
Kahramanmaraş'ta depremde 58 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi A Blok'a ilişkin dava

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 6 Şubat 2023 tarihli depremde yıkılan Ebrar Sitesi A Blok ile ilgili davaya devam edildi. Mahkemede, 58 kişinin ölümü ve 18 kişinin yaralanmasına sebep olduğu iddia edilen 6 sanık yargılanıyor.

Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Tevfik Tepebaşı, Ahmet Doğan ve Atilla Öz, bulundukları cezaevlerinden SEGBİS aracılığıyla katıldılar. Firari sanık Mustafa Timurbanga ile tutuksuz sanık M.T. ise duruşmaya katılmadılar. Tutuksuz sanık M.A.Ö'nün ise celse arasında vefat ettiği belirtildi.

Sanıklardan Tevfik Tepebaşı, savunmasında A Blok'un inşaatından sorumlu olmadığını belirterek, inşaatın 1975 deprem yönetmeliğine uygun olarak yapıldığını ve ilgili belediyenin 13 kez denetim yaptığını ifade etti. Diğer sanıklar da tahliye talebinde bulunarak önceki beyanlarını tekrarladılar.

Müştekilerden Halil Korkmaz, enkaz altında 5 gün boyunca yaşam mücadelesi verdiğini ve yaralı olarak kurtulduğunu, ancak 2 oğlu ve torunlarını kaybettiğini söyledi. Duran Hançer ise kardeşi, gelinleri ve 3 yeğenini kaybettiğini belirterek, ilgililerden şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 17 Ekim'e erteledi. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl altışar aya kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.