Kahramanmaraş'ta ücretsiz psikolojik danışmanlık ve çocuklara yaz tatili tavsiyeleri

Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için yaz tatilini verimli değerlendirme önerileri sunuyor. Uzman psikologlar, ailelere çocuklarla bağ kurma ve stres yönetimi konusunda rehberlik ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Haziran 2024 11:07
Kahramanmaraş'ta ücretsiz psikolojik danışmanlık ve çocuklara yaz tatili tavsiyeleri

Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz psikolojik ve manevi danışmanlık hizmeti, çocuklara yaz tatilini verimli geçirmeleri için değerli tavsiyeler sunmaya devam ediyor. Psikolojik danışman İrem Tezcan Tüten, yaz tatilinde çocukların hem dinlenmeleri hem de gelişimlerine katkı sağlayacak aktivitelerle meşgul olmaları gerektiğini vurguluyor.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK HİZMETLER

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin imar ve inşa çalışmalarının yanı sıra sosyal belediyecilik çerçevesinde de vatandaşlara destek oluyor. Bu kapsamda, Gülsüm Hanım Gümüşer ve Karaziyaret Sosyal Tesislerinde uzman psikologlar tarafından ücretsiz olarak sunulan danışmanlık hizmetleri büyük ilgi görüyor. Psikolojik Danışman İrem Tezcan Tüten, öğrencilerin yaz tatilini daha etkili değerlendirmeleri için çeşitli önerilerde bulunuyor.

DANIŞMANLIK HİZMETİNE BÜYÜK İLGİ

İrem Tezcan Tüten, “Gülsüm Hanım Gümüşer Sosyal Tesisi’nde her yaş grubuna özel olarak psikolojik ve manevi danışmanlık hizmeti veriyoruz. Ücretsiz sunduğumuz bu hizmete vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Bizler de danışanlarımıza en iyi şekilde yardımcı olabilmek için çaba sarf ediyoruz. Özellikle anne-çocuk ve çiftler hizmetimizden sıkça yararlanıyor. Çocuk yaştaki danışanlarımızın sayısı da oldukça fazla” diye konuştu.

YAZ TATİLİNDE AİLE BAĞLARINI GÜÇLENDİRMEK

Tüten, yaz tatilinin çocuklar ve aileler için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, “Aileler bu dönemi çocuklarıyla etkili ve verimli zaman geçirmek için kullanabilirler. Bu süreçte çocuklara çeşitli beceriler ve değerler kazandırmak mümkündür. Eğitim döneminin yoğunluğundan sonra çocukların biraz rahatlaması ve stresten uzaklaşması faydalı olacaktır. Dinlenme sürecinin ardından çocuklar; ilgi alanlarına uygun kurslara katılabilir, kitap okuyabilir, doğada vakit geçirebilir, müze ve tarihi alanları gezebilir. Aileleriyle eğlenceli zaman geçirmeleri de çok önemlidir. Bilimsel araştırmalar, günlük yaşam becerilerine katılan çocukların ileriki yaşlarda daha başarılı bireyler olduğunu gösteriyor. Ayrıca yaz tatilinde konu tekrarı yaparak test çözen çocukların akademik başarılarının daha yüksek olduğunu da belirtmek gerekiyor. Bu nedenle, çocuklar yaz tatilinde hem dinlenmeli hem de derslerinden tamamen uzaklaşmamalı” dedi.

DEPREM SONRASI STRESİN AŞILMASI

Tüten, 6 Şubat depremlerinin çocuklar üzerindeki etkilerine de değinerek, “Travma sonrası stres bozukluğunun aşılması açısından yaz tatili önemli bir fırsat sunuyor. Bu süreçte ebeveynlere büyük görev düşüyor. Anne babalar, çocuklara yaklaşırken kendi travmalarından arınmış olmalı ve kaygılarını çocuklara aktarmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.