Kahramanmaraş Din Görevlileri Derneği yeni başkanını seçti: Halil İbrahim Özhan

Kahramanmaraş Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği’nin yeni başkanı Hafız Halil İbrahim Özhan oldu. Olağan genel kurulda yeni yönetim seçildi ve önemli kararlar alındı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2024 13:27
Kahramanmaraş Din Görevlileri Derneği yeni başkanını seçti: Halil İbrahim Özhan

Kahramanmaraş Din Görevlileri Derneği’nin yeni başkanı Halil İbrahim Özhan oldu
Kahramanmaraş Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği’nin olağan genel kurulu, Serintepe Mahallesi Çakmakçı Sait Cami okuma salonunda gerçekleştirildi. Yaklaşık 40 yıllık bir geçmişe sahip olan derneğin yeni başkanı, Hafız Halil İbrahim Özhan seçildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan genel kurul toplantısında İstiklal Marşı okundu ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Divan başkanlığına Ekrem Arslan, Yaşar Kazmacı ve İlhan Sarı seçildi. Derneğin mali tablosu ve faaliyet raporu okunup onaylandı. Tek listeyle girilen seçimde, sevilen ve saygı duyulan Nuh Camii İmam Hatibi Hafız Halil İbrahim Özhan ve ekibi göreve getirildi.

Kahramanmaraş Diyanet-Sen Şube eski Başkanı Ekrem Arslan, kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi. Arslan, “Amacımız, din görevlisi arkadaşlarımızın bir araya gelip yeni yönetimle nasıl hizmet edebiliriz ve bu yönde nasıl katkı sağlayabiliriz, bunu tartışmak. Kongreden sonra birliğimizi daha da pekiştireceğiz. Yeni yönetime başarılar diliyorum,” dedi.

Emekliye ayrılarak görevi genç meslektaşlarına devreden Hacı Ali Güneçıkan, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada derneğin genel kurulunun hayırlı olmasını diledi. Güneçıkan, “İki dönemdir bu görevi arkadaşlarla birlikte yürüttük. Pandemi ve 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler gibi zorlu süreçlerde dernek olarak önemli görevler üstlendik. Rabbim bir daha böyle afetler göstermesin. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Yeni yönetimin yanında olacağız ve derneğimizi daha ileriye taşımaya gayret edeceğiz. Denetleme kurulunda görev aldık, bayrağı devralan arkadaşlara başarılar diliyorum,” dedi.

Teşekkür konuşması yapan yeni başkan Hafız Halil İbrahim Özhan, “Göreve layık gördükleri için tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi ekip ruhuyla çalışacağız. Sorumluluklarımızın farkındayız, ülkemize ve depremden etkilenen kentimize sahip çıkacağız ve başarılı faaliyetler için çaba göstereceğiz,” dedi.

Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Asil üyeler; Halil İbrahim Özhan, Ali Sarıkaya, İsmail Serin, Davut Sarıkaya, Orhan Kalınmeşe. Yedek üyeler; İlyas Karataş, İlhan Sarı, İbrahim Sarıkaya, Şeref Çabuk, İdris Poyraz. Denetleme kuruluna ise Ahmet Çevik, Hacı Ali Güneçıkan, Mehmet Fındık seçildi. Yedek denetleme kurulunda ise Mehmet Altun, İbrahim Armut, Mehmet Koç yer aldı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.