Kahramanmaraş Depremi Mağduru Ahmet, Babasıyla Yeniden Birleşti: İşte Dokunaklı Hikayesi!

Depremde ailesini kaybeden Suriyeli Ahmet, Türk Kızılay'ın çabalarıyla babasına kavuştu. Duygusal buluşma, acı ve umudu bir araya getiriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Kasım 2023 15:42
Kahramanmaraş Depremi Mağduru Ahmet, Babasıyla Yeniden Birleşti: İşte Dokunaklı Hikayesi!

Depremin vurduğu gün, annesi, ablası ve iki ağabeyini kaybeden 12 yaşındaki Suriyeli Ahmet Selbah, Kahramanmaraş'ta yaşadığı dehşet dolu anıların ardından, Türk Kızılay ve Suriye yetkililerinin çabalarıyla, babası Mustafa Selbah'a kavuştu.

Dulkadiroğlu ilçesinde ailesiyle birlikte yaşayan Ahmet, 6 Şubat'ta yaşanan depremde kaldıkları dört katlı binanın yıkılması sonucu annesi, ablası ve iki ağabeyini kaybetti. Ahmet, kendi çabalarıyla enkazdan çıktı, ancak ailesinin acı kaybıyla baş başa kaldı.

Kahramanmaraş'ta teyzesiyle yaşamını sürdüren Ahmet Selbah'ın hayatı, Türk Kızılay ve Suriye yetkililerinin girişimleriyle değişti. Ahmet'in babası Mustafa Selbah ile buluşma çabaları sonucu, Türk Kızılay ekibi tarafından alınan Ahmet, Yayladağı Sınır Kapısı'nda babasıyla buluşturuldu.

depremde-annesi-ablasi-ve-2-agabeyini-kaybeden-suriyeli-cocuk-babasina-kavustu.webp

Babasına kavuşmanın sevincini yaşayan Ahmet Selbah, bir yandan depremde kaybettiği ailesinin acısıyla boğuşurken, diğer yandan 8 yıldır görmediği babasıyla buluşmanın buruk mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Babasına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Ahmet, gazetecilere duygularını paylaştı ve bu buluşmanın gerçekleşmesine yardımcı olan herkese teşekkür etti.

Baba Mustafa Selbah da oğluyla kavuşmanın sevincini yaşarken, insani yardımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Türk Kızılay Aile Bağlarının Yeniden Tesisi Birimi Yöneticisi Anusha Zubairy, Ahmet'in babasıyla kavuşabilmesi için yapılan çabaları anlatarak, Suriye Kızılayı ve Göç İdaresi Başkanlığı ile sürekli iş birliği içinde olduklarını belirtti. Zubairy, Ahmet'in babasıyla 8 yıl sonra buluşmasına vesile olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Buluşmanın ardından duygusal anlar yaşandı ve baba Selbah, oğlu Ahmet'i yanına alarak Suriye'ye döndü.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.