Kahramanmaraş'ta Kuvvetli Sağanak Yağış Alarmı: Tedbirli Olun!

Kahramanmaraş'ın güneyinde, Pazarcık, Çağlayancerit, Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Andırın ve Onikişubat ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış uyarısı! Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olun.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Kasım 2023 15:42
Kahramanmaraş'ta Kuvvetli Sağanak Yağış Alarmı: Tedbirli Olun!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Afet Koordinasyon Merkezi, bugün Pazarcık, Çağlayancerit, Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Andırın ve Onikişubat ilçelerinde güçlü sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu.

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), 16 Kasım Perşembe günü için Pazarcık, Çağlayancerit, Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Andırın ve Onikişubat ilçelerinde şiddetli yağışların beklendiğini açıkladı. Öğleden sonra etkisini artırması beklenen sağanak yağışların gece saatlerine kadar devam edebileceği belirtildi.

kahramanmaras-saganak-yagis-uyarisi.jpg

Yapılan açıklamada, "Güçlü sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarının beklendiği bu süre zarfında sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir. Olası aksamaların önüne geçmek için gerekli tüm önlemler alınmış olup, vatandaşlarımız herhangi bir olumsuz durumda taleplerini 112 Acil Çağrı Merkezi’ne, İtfaiye ekiplerine ve ALO 153 Afet Koordinasyon Merkezi’ne iletebilirler" denildi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.