Kahramanmaraş Dahil 41 İlde Turuncu Alarm, 31 İlde Sarı Alarm!

Yarın 41 ilde "turuncu", 31 ilde "sarı" meteorolojik uyarı var. AFAD ekipleri teyakkuzda! Sağanak, fırtına riskine karşı dikkatli olun.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Kasım 2023 12:12
Kahramanmaraş Dahil 41 İlde Turuncu Alarm, 31 İlde Sarı Alarm!

41 ilde "turuncu", 31 ilde "sarı" meteorolojik uyarı yapıldı; AFAD, yarın için uyarı verilen illerde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirmeler yaparak ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu bildirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yarın için Türkiye genelinde kuvvetli sağanak ve fırtına beklendiğini duyurdu.

AFAD'ın açıklamasına göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan son bilgiler ve yapılan değerlendirmelere göre, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Antalya, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, İstanbul, Mersin, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Niğde, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Şırnak, Yalova ve Zonguldak'ın da bulunduğu 41 il için turuncu meteorolojik uyarı yapıldı.

41-ilde-turuncu-31-ilde-sari-meteorolojik-uyari.jpg

Aksaray, Ankara, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bitlis, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Siirt, Uşak ve Yozgat'ın da bulunduğu 31 il için sarı meteorolojik uyarı verildi.

Açıklamada, uyarı verilen illerde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirmeler yapıldığı belirtilerek, bu illerde ekiplerin teyakkuz halinde olduğu vurgulandı.

Vatandaşlar, sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.