FETÖ'nün kadın üyelerinden şaşırtıcı para verme taktiği: Sarılarak para transferi!

İstanbul'da FETÖ kadın üyelerinin kullandığı "sarılma" taktiğiyle para aktarımı ortaya çıktı. Operasyonda 28 kişi tutuklandı, 41 bin 550 dolar ele geçirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2024 11:55
FETÖ'nün kadın üyelerinden şaşırtıcı para verme taktiği: Sarılarak para transferi!

FETÖ mensubu kadınların yeni bir para verme yöntemi olarak "sarılma" taktiği kullanmasıyla ilgili detaylar İstanbul'da ortaya çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ve MİT'in ortak çalışması sonucunda FETÖ'nün güncel yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda 28 şüpheli tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ ile bağlantılı ailelere mensup üniversite öğrencilerinin, örgüt dışındaki kişilere ev kiralamak için kullanıldığı tespit edildi. Örgüt sorumlusu Tuğba K. tarafından yönlendirilen üyeler, evlerin masraflarını karşılamak için toplanan paraları yeni bir taktikle dağıtıyordu.

Sözde örgüt sorumluları, paraları alacak kişilerle önceden anlaşıp kalabalık meydanlarda buluşuyor ve burada sarılırken içinde para bulunan poşetleri teslim ediyordu. Bu yöntemle, toplanan paraların 10 saniye içinde el değiştirdiği tespit edildi.

Ayrıca, soruşturma kapsamında, aileler tarafından örgüt evlerine veya örgüt sorumlusuna teslim edilen 14 çocuğun durumu da ortaya çıkarıldı. Bu çocuklar, pedagog eşliğinde bilgilerine başvurulduktan sonra ailelerine teslim edildi.

Operasyon kapsamında belirlenen adreslere düzenlenen baskınlarda 38 kişi yakalandı ve bu kişilerden 28'i tutuklandı, 10'u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, yapılan aramalarda 41 bin 550 dolar, 1 kilogram altın ve çeşitli örgütsel belgeler ile dijital materyaller ele geçirildi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.