Türk Kızılay'dan Kurban Bayramı'na özel kıyafet yardımı!

Türk Kızılay, Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahiplerine destek olmak için Türkiye genelinde kıyafet yardımı yapıyor. Ayrıca Gazze için özel bir kampanya düzenliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2024 12:34
Türk Kızılay'dan Kurban Bayramı'na özel kıyafet yardımı!

Türk Kızılay, Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla bayramlık kıyafet yardımında bulunmaya hazırlanıyor. Türkiye genelindeki şube ve temsilcilikleri aracılığıyla gerçekleşecek bu yardım çalışması, Türk Kızılay Ankara İl Merkezi'nde gönüllülerin katkılarıyla titizlikle paketlenen bayramlık kıyafetlerin dağıtımını içeriyor.

Ankara İl Merkezi Yöneticisi Selma Maden, yaptığı açıklamada Kurban Bayramı için yaklaşık 300 bin adet kıyafetin dağıtımını planladıklarını belirtti.

Maden, kıyafet yardımlarının Kızılay şubeleri, temsilcilikleri ve butikleri aracılığıyla gerçekleştirileceğini ifade ederek, Türkiye genelinde 158 butiklerinin bulunduğunu ve özellikle deprem bölgelerine öncelik verdiklerini vurguladı. Depremzedelerin ihtiyaçları doğrultusunda butiklerden kıyafet seçebileceklerini dile getirdi.

Ayrıca Maden, Kurban Bayramı'na yönelik Türk Kızılayı'nın "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan, Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında kurban bedellerinin belirlendiğini aktardı.

Bu yıl Kızılay'ın, her yıl düzenlediği kurban kampanyasının yanı sıra Gazze için de özel bir kampanya düzenlediğini belirten Maden, Gazze için yapılan bağışlarla Türkiye'de kesilecek kurbanların kavurma yapılarak bölgeye gönderileceğini açıkladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.