Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Doğan: 27 Mayıs Darbesi silinmez bir lekedir

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Cüneyt Doğan, 27 Mayıs Darbesi'ni kınayarak demokrasiye olan bağlılıklarını bir kez daha vurguladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mayıs 2024 11:29
Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Doğan: 27 Mayıs Darbesi silinmez bir lekedir

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Cüneyt Doğan, "27 Mayıs Darbesi'ni unutmadık, unutturmayacağız" dedi. Kahramanmaraş'ta düzenlenen basın toplantısında, parti binasında teşkilat üyeleriyle bir araya gelen Doğan, 27 Mayıs 1960'ta gerçekleşen darbeyi kınadı ve demokrasi ile milli iradeye verdiği zararları vurguladı.

Doğan, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Türk demokrasisine ilk darbenin vurulduğu, toplum mühendisliğinin temellerinin atıldığı 27 Mayıs 1960 Askeri Darbesi, milli iradeye karşı yapılmış bir saldırıdır ve Türkiye'nin demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini almıştır."

Adnan Menderes ve arkadaşlarının, o dönemdeki tek parti CHP yönetiminin anti-demokratik uygulamalarını sonlandırarak Türkiye'yi çağdaş bir düzeye taşıdığını belirten Doğan, Menderes'in liderliğindeki Demokrat Parti'nin milletin manevi değerlerine sahip çıktığını ve darbenin devlet ile vatandaş arasındaki bağı zayıflatmayı amaçladığını söyledi.

Doğan, darbenin ardından yaşanan hukuksuzluklara ve masum insanların idam edilmesine de vurgu yaparak, "Darbeyle demokratik yönetim ortadan kaldırılmış, seçilmiş liderler tutuklanmış ve hukuk dışı yargılamalarla insanlar idam edilmiştir. İdam edilenler sadece milletin vekilleri değil, aynı zamanda demokrasi ve milli iradeye olan inancımızdır." şeklinde konuştu.

Açıklamasında 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Doğan, milletin bu girişimi vakur bir şekilde püskürttüğünü ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde demokrasiye olan inancın en güçlü şekilde gösterildiğini belirtti.

Doğan, demokrasinin ve özgürlüklerin korunması için mücadelenin devam edeceğini vurgulayarak, "Demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyoruz ve demokrasiye düşman olanları asla unutmayacağız." dedi.

AK Parti Kahramanmaraş Teşkilatı'nın 27 Mayıs İhtilali'ni kınayan bu açıklaması, demokrasi ve milli iradenin korunması konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.