Bugün hava Kahramanmaraş'ta (10 Temmuz) nasıl olacak?

Kahramanmaraş'ta 10 Temmuz 2024 tarihleri için hava durumu raporu açıklandı. Kahramanmaraş'ta hava durumu merak ediliyor. Bugün, yarın ve ileriki günlerde yağış beklenip beklenmediği ve hava durumunun nasıl olacağına dair bilgiler araştırılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Temmuz 2024 19:43
Bugün hava Kahramanmaraş'ta (10 Temmuz) nasıl olacak?

Kahramanmaraş'ta hava durumu genellikle parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Öğle saatleri ile akşam saatleri arasında yer yer dar alanlı ve kısa süreli gök gürültülü sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Yıldırım riskine karşı dikkatli olunması önem arz ediyor. Özellikle yaylalarda açık alanda bulunanlar daha dikkatli olmalıdır. Lokal dolu yağışı da görülebilir.

Yağış İhtimali

İl merkezinde de yağış ihtimali bulunuyor.

Sıcaklık

Sıcaklık il genelinde 30-40 derece arasında seyredecek. Hafta sonuna doğru birkaç derece düşüş bekleniyor ancak sonrasında tekrar artış öngörülüyor.

Güneş Işınları ve Orman Yangını Riski

Güneş ışınlarının tepeye yakın olduğu saatler olan 11.00 ile 17.00 arasında dikkatli olunmalı. Ayrıca orman yangını riski devam ediyor. Bu nedenle çok dikkatli olmalı, anız yakmamalı ve piknik yerlerinden ayrılırken ateşi söndürmeyi unutmamalıyız.

Hayvanlar İçin Su

Sıcak hava koşulları yaz boyunca devam ettiği için hayvanlar için kap içerisinde su bırakmayı ihmal etmeyelim.

Rüzgar

Rüzgar güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Öğle sonrası Nurhak Dağı ve Berit Dağı çevresinde birkaç saat sert esmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
İmtiyaz sahibi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.