Kahramanmaraş'ta 10 Milyar TL destekle altyapı yenileme projesi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yeni içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları ile şehir merkezinin sorunları çözülüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Temmuz 2024 16:10
Kahramanmaraş'ta 10 Milyar TL destekle altyapı yenileme projesi

Şehir merkezinin içme suyu sorununu çözmeyi hedefleyen yeni hatlar ve su depolarının yapımı hızla ilerliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, altyapı yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sağlanan 10 milyar TL’lik finansal destekle, yerleşim yerlerinin altyapı hatları yenilenirken, şehre yeni içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları da ekleniyor.

kaski-3.jpg

Şehir merkezindeki altyapı sorunlarını çözmek amacıyla başlatılan şebeke hattı çalışmalarında önemli mesafe kat edildi. Proje, etaplar halinde yürütülüyor ve Boğaziçi ile Kılavuzlu bölgelerindeki içme suyu depolarının kaba inşaatları tamamlandı. Kısa süre içinde mekanik imalatlara başlanması planlanıyor. KASKİ Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen çalışmalar tamamlandığında, Onikişubat ve Dulkadiroğlu bölgelerinin içme suyu sorunu büyük ölçüde çözülecek.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 11 ilçenin tamamında yerleşim yerlerinin altyapı sorunlarını çözmeye yönelik projelerin sürdüğü ifade edildi.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.