Yeni Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Yeni Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç kimdir, kaç yaşında, nereli? Yusuf Kıraç hayatı ve biyografisi! İşte detaylar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ekim 2023 13:05
Yeni Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte, kamu kurumlarında önemli atamalar gerçekleşti. Bu atamalar arasında Türkiye Uzay Ajansı gibi uzay araştırmalarıyla tanınan kurumlar da yer aldı. Yeni Türkiye Uzay Ajansı Başkanı olarak atanmış olan Kahramanmaraş Afşinli Yusuf Kıraç, kariyerine Hacettepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olarak başlamıştır.

1996 yılında Siemens'te kariyerine adım atan Kıraç, daha sonra Planlama ve Entegrasyon Yönetimi Yöneticisi olarak çalışmış ve ardından aynı unvanla Nokia Siemens Networks şirketinde görevine devam etmiştir. 2008 yılında Türk Telekom'a katılan Kıraç, Kırsal Dönüşüm, Türk Telekom NGN ve Fiber Dönüşüm projeleriyle Türk Telekom'un All IP mimarisinde önemli adımlar atmıştır.

Yusuf Kıraç, Network Direktörlüğü görevini üstlenerek Türk Telekom'da Fiber Dönüşümü, DWDM, MPLS, DC Dönüşüm ve TTVPN gibi projelere liderlik etmiştir. Ayrıca, Avrupa Telekomünikasyon Operatörleri Organizasyonu ETNO'nun NANI Çalışma Grubu Başkanlığı'nı yapmış ve uluslararası alanda IPv4'ten IPv6'ya geçiş, numara taşınabilirliği ve M2M gelecek stratejileri gibi konularda çalışmalarda bulunmuştur. Kıraç, Türk Telekom International'da Genel Müdür olarak görev aldıktan sonra 2018 yılından itibaren Türk Telekom'da Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı (CTO) olarak görev yapmaktadır.

Yusuf Kıraç, ayrıca ESB (Erişim Sağlayıcıları Birliği) Yönetim Kurulu Üyeliği, ONF (Open Networking Foundation) Yönetim Kurulu Üyeliği, Türk Telekom Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Innova A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği gibi önemli görevleri de üstlenmiştir. Yusuf Kıraç, uzun yıllardır telekomünikasyon sektöründe liderlik yapmakta olup, Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı görevine atanmasıyla bu alandaki deneyimini daha da güçlendirecektir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.