Alper Gezeravcı Kimdir? Türkiye'nin İlk Uzay Yolcusu Alper Gezeravcı'nın Biyografiisi

Alper Gezeravcı, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu. F-16 pilotu ve Hava Kuvvetleri'nde 21 yıl görev aldı. 2023'te uluslararası uzay istasyonuna gidecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Aralık 2023 13:55
Alper Gezeravcı Kimdir? Türkiye'nin İlk Uzay Yolcusu Alper Gezeravcı'nın Biyografiisi

Alper Gezeravcı, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olarak belirlenmiş başarılı bir pilottur. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından, sosyal medyada pek çok kişi tarafından merak edilmeye başlanmıştır. Alper Gezeravcı'nın yaşamı ve kariyeri hakkında detaylı bilgiler talep görmektedir. Alper Gezeravcı'nın biyografisi şu şekildedir: Hava Harp Okulu'ndan elektronik mühendisi olarak mezun olduktan sonra, ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü'nde harekat araştırması bölümünde yüksek lisans eğitimi almıştır.

alper-gezeravci-kimdir.jpg

F-16 pilotu olarak görev yapan Alper Gezeravcı, Hava Kuvvetleri'nde 21 yıl boyunca çeşitli önemli görevlerde bulunmuş ve birçok başarı elde etmiştir. Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olma özelliği taşıyan Gezeravcı'nın uzayla buluşma süreci, 2023 yılının son çeyreği olarak planlanmaktadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki uzay yolcusunun belirlendiğini ve bunlardan birinin Alper Gezeravcı olduğunu duyurarak, binlerce başvuru arasından seçilen bu kahraman Türk pilotunun uluslararası uzay istasyonunda 14 gün geçireceğini açıklamıştır. Alper Gezeravcı'nın yedek olarak belirlenen ismi ise Tuva Cihangir Atasever'dir. Türkiye'nin uzay yolcularını tanıma ve bu tarihi anı paylaşma vakti gelmiştir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.