Kahramanmaraş’ta 90 santimetrelik dev fasulyeler: Görenleri şaşırtıyor!

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, Galip Baran'ın bahçesinde yetişen 90 santimetrelik dev fasulyeler görenleri hayrete düşürüyor. Komşular merakla Baran'ın evine akın ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Temmuz 2024 11:19
Kahramanmaraş’ta 90 santimetrelik dev fasulyeler: Görenleri şaşırtıyor!

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde gerçekleşen şaşırtıcı bir olay, bölge sakinlerinin ilgisini çekiyor. Yeşilova Mahallesi'nde yaşayan Galip Baran'ın bahçesinde yetiştirdiği fasulyeler, 90 santimetreyi aşan boylarıyla dikkat çekiyor ve 1 metre uzunluğa yaklaşmak üzere.

Baran, fasulyelerin bu kadar uzamasına kendisinin de hayret ettiğini belirtti ve tohumlarını bir arkadaşından aldığını açıkladı. Diğer fasulyeler normal uzunlukta kalırken, bu özel fasulyelerin 90 santimetre ve üzerinde büyüdüğünü ifade etti.

photo17199398691.jpeg

Geçtiğimiz yıl bulduğu fasulye tohumunu eken Baran, ilk ekim yılında fasulyelerin 60-70 santimetre civarında büyüdüğünü, bu yıl ise 90 santimetreyi aştığını söyledi. Komşularının fasulyeyi görmek için evine akın ettiğini belirten Baran, "Bu fasulye özel bir tohumun ürünü değil. Toprağa değmediği zaman sürekli büyüyor. Köküne su vermek daha faydalı oluyor. Görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor" dedi.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.