Kahramanmaraş koruyucu ailede ikinci sırada!

Kahramanmaraş, koruyucu ailede ikinci sıraya yükseldi. Emine Erdoğan’ın katıldığı etkinlikte vali eşleri ve koruyucu aileler bir araya geldi, plaketler takdim edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Temmuz 2024 18:04
Kahramanmaraş koruyucu ailede ikinci sırada!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü vesilesiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa katıldı. Programa 81 ilin "Gönül Elçileri" olan vali eşleri ve koruyucu aileler de davetliydi.

Programda Vali Mükerrem Ünlüer’in eşi Dr. Selma Ünlüer de hazır bulundu. Emine Erdoğan, konuşmasında koruyucu aile hizmetinin, 12 yıl önce başlatılan ve devlet korumasındaki çocukların şartlarını iyileştirmeyi amaçlayan Gönül Elçileri Projesi'nin temeli olduğunu vurguladı. "Bu temelin, yurt içi ve yurt dışında hayata geçirilen yeni uygulamalarla güçlendiğini görmek mutluluk verici" dedi.

Emine Erdoğan, 2000'li yıllarda koruma altındaki çocukların bakım şartlarının yetersiz olduğunu belirterek, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ile dünyadaki iyi örnekleri değerlendirerek, çocuklarımızı koğuş tipi yurtlardan kurtardık ve sevgi merkezli evlere yerleştirdik. Bir çocuk için en huzurlu ve güvenli ortamın, bir aile ortamı olduğu düşüncesiyle koruyucu aile sistemini güçlendirdik. 2002'den bu yana koruyucu aile yanında bulunan çocuk sayımız 515'ten 10 bin 256'ya yükseldi" diye konuştu.

Vali eşlerinin "Gönül Elçileri" olarak bu iyilik hareketinin lokomotifi olduğunu belirten Erdoğan, "İllerinizde koruma altındaki çocuklarımızı koruyucu ailelerle buluşturacak fırsatları güçlendirmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Gönül kapılarını evlatlarımıza açan ailelerimizin yüklerini biz de paylaşacağız. Koruma altındaki çocuklarımızın sevincine, derdine, heyecanına, üzüntüsüne ortak olacağız. Bu çerçevede en fazla koruyucu aileye sahip olan ve bugün ödül alacak Kayseri, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerimizi ve bu illerde görev yapmış tüm vali eşlerimizi yürekten tebrik ediyorum." dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, koruyucu anne Aylin Bilekli ve koruyucu aile yanında yetişmiş Melih Kubanç da konuşma yaptı. Programda, Kahramanmaraş’ın koruyucu ailelik başvurusunda en yüksek puanı alması dolayısıyla Vali Mükerrem Ünlüer’in eşi Dr. Selma Ünlüer’e plaket takdim edildi.

Programda ayrıca Koruyucu Aile Belgesel Filmi ve Oya Kayacık Belgeseli gösterildi. Devletin himayesindeki 8-12 yaş arası çocuklardan oluşan TRT Mersin Çocuk Korosu mini bir konser verdi. Program, aile fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.