Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde mezuniyet coşkusu

KSÜ Tıp Fakültesi 2023-2024 mezuniyet töreninde 21. dönem mezunlarını verdi. Törende konuşmalar yapıldı, ödüller dağıtıldı ve öğrenciler hekimlik yemini etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Temmuz 2024 09:31
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde mezuniyet coşkusu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi, 2023-2024 Akademik Yılı Diploma ve Yemin Töreni ile 21. Dönem mezunlarını kutladı.

Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Ersin Akıncı, Prof. Dr. Nuri Kahveci, Prof. Dr. Orhan Doğan, Prof. Dr. Hafize Öksüz, fakülte dekanları, KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sefa Resim, KSÜ Genel Sekreter Vekili Sumru Coşkun, Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Tiyekli, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan tören, açılış konuşmaları ile devam etti.

Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım, yaptığı açılış konuşmasında, “Sevgili aileler, özveri ve destekle yetiştirdiğiniz gençlerimiz bugün mezun oluyor. Sizleri burada görmek bizler için büyük onur. Gençlerimizin bugününde en büyük pay sahibi sizlersiniz. Sevgili gençler, hekimlik sadece teorik bilgiyle değil, teorinin pratikle birleşmesiyle gelişir. Kıymetli hocalarımıza, sizlere sundukları güncel bilgi ve deneyimleri için teşekkür ederim. Bugün sizin için bir son değil, yeni bir başlangıç. Eğitimlerinizi geliştirerek, alanınızdaki yenilikleri takip ederek iyi bir hekim olacaksınız. Yolunuz açık olsun, hepinizi tebrik ediyorum,” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hafize Öksüz ise, “Tıp Fakültemizin kuruluşundan bu yana geçen 27 yıl içinde 21. dönem mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşıyoruz. Pandemi ve depremler gibi zorlu koşullara rağmen öğrencilerimizi yetiştiren temel tıp ve klinik bilimler hocalarımıza teşekkür ederim. Sevgili gençler, başarılı hekimler olarak sizleri görmek en büyük hayalimiz. Mezuniyetiniz hayırlı olsun,” diye konuştu.

Mezun öğrenciler adına konuşan dönem birincisi Dr. Rabia Büşra Tekerek, “Kıymetli ailelerimiz ve değerli hocalarımız, 6 yıl süren eğitim hayatımız boyunca verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. KSÜ Tıp Fakültesi'nden aldığımız eğitimle sağlık ordusunun gönüllü bir neferi olarak insanlığa hizmet etmeye devam edeceğiz. Sevgili arkadaşlarım, zorlu ve yorucu eğitim hayatımızın sonuna geldik. Mezuniyetinizi tebrik eder, meslek hayatınızda başarılar dilerim,” dedi.

Törende, Dr. Rabia Büşra Tekerek, birincilik plaketini ve başarı belgesini Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer’den aldı. İkinciler Fatma Gül Kılınç ve Dr. İrem Balıkçı plaket ve başarı belgelerini Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım’dan alırken, üçüncü Dr. Selma Demir plaket ve başarı belgesini İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman’dan aldı.

Acil Tıp Uzmanları Derneği’nin (ATUDER) 2007 yılından beri düzenli olarak verdiği “Acil Servis Stajında En Başarılı İntern Doktor” ödülünü kazanan Dr. Seyfi Durmuş’a belge ve ödülünü Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hakan Hakkoymaz takdim etti.

Tören, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Fatih Yüzbaşıoğlu tarafından mezun öğrencilere hekimlik yeminini ettirilmesi ve ardından keplerin atılması ile son buldu. Toplu fotoğraf çekimi ile mezuniyet coşkusu ölümsüzleştirildi.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.