Kahramanmaraş'ta 6 Milyon TL yatırımla yeni köprü projesi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Andırın’ın Geben Mahallesi’ne 6 milyon TL yatırımla modern bir köprü inşa ediyor. Yeni köprü, ulaşım standartlarını yükseltecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Temmuz 2024 14:55
Kahramanmaraş'ta 6 Milyon TL yatırımla yeni köprü projesi

Büyükşehir Belediyesi, Andırın’ın Geben Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan ve deformasyon nedeniyle trafik güvenliğini tehlikeye atan eski köprünün yerine, 6 milyon TL maliyetle yeni bir köprü inşa ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde ulaşım standartlarını yükseltmek amacıyla yatırımlarını sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Andırın ilçesi Geben Mahallesi’nde Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yeni bir köprü yapılıyor. Yıllardır mahalleye hizmet veren ve 6 Şubat depremlerinde ağır hasar gören eski köprünün yerine, 25 metre uzunluğunda ve 8 metre genişliğinde modern bir köprü inşa ediliyor. Yaklaşık 6 milyon TL’lik bu yatırımla Geben’in ulaşım standartları önemli ölçüde iyileştirilecek.

geben-2.jpg

MUHTAR BAKACAK’TAN BAŞKAN GÖRGEL’E TEŞEKKÜR

Geben Mahalle Muhtarı Yusuf Kenan Bakacak, köprünün 1970’lerde yapıldığını ve artık ihtiyaçlara cevap veremediğini belirtti. Dar olması nedeniyle sadece tek arabanın geçebildiğini ve sıkça kazaların yaşandığını ifade eden Bakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’den yeni bir köprü talep ettiklerini ve çalışmaların başladığını söyledi. Bakacak, “Başkanımıza şahsım ve mahallem adına teşekkür ediyorum” dedi.

MAHALLE SAKİNLERİNİN GÖRÜŞLERİ

Mahalle sakinlerinden Ersin Gürlek, "Gebenliyim, Mersin’de ikamet ediyorum. Mahallemizin en öncelikli ihtiyaçlarından biriydi bu köprü. İki araç yan yana geçemiyordu. Bu proje mahallemiz adına sevindirici bir gelişme. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Mustafa Taş ise, “Köprümüz çok eski, dar ve yüksekti. Karşıdan karşıya geçerken sorunlar yaşanıyordu ve trafik kazaları oluyordu. Yeni köprü mahallemiz için son derece iyi olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.