Kahramanmaraş'ın da pilot il olduğu fonu'nda 2. etap ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor

Bakan Göktaş, Kurban Bayramı dolayısıyla Aile ve Gençlik Fonu ödemelerini erkene çekerek 1.203 çifte 180 milyon 450 bin TL ödeme yapılacağını duyurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Haziran 2024 15:08
Kahramanmaraş'ın da pilot il olduğu fonu'nda 2. etap ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kurban Bayramı vesilesiyle Aile ve Gençlik Fonu’nun ikinci etap ödemelerini erkene aldıklarını ve bu ödemelerin bugün itibarıyla hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Bakan Göktaş, bu kapsamda başvuru yaparak evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanan ve Mayıs ayında resmi nikâhlarını gerçekleştiren 1.203 çifte toplam 180 milyon 450 bin TL ödeme yapılacağını belirtti.

Aile kurumunu desteklemek ve güçlendirmek, gençleri sosyal risklere karşı korumak amacıyla Aile ve Gençlik Fonu’nu kurduklarını ifade eden Bakan Göktaş, aile kurmayı teşvik etmeyi ve aileleri güçlendirmeyi ana hedefleri olarak belirlediklerini söyledi.

Projenin, gençlerin evlilik sürecinde sağlıklı bir başlangıç yapmalarını ve mutlu bir aile hayatı kurmalarını desteklediğini vurgulayan Bakan Göktaş, başvuruların 15 Şubat itibarıyla "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden alındığını ve onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL tutarında faizsiz kredi desteği sağlandığını hatırlattı.

ŞARTLARI SAĞLAYAN 2.976 ÇİFTE EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLDİ

Bakan Göktaş, bugün itibarıyla Aile ve Gençlik Fonu’na 9.992 çiftin başvuru yaptığını ve şartları sağlayan 2.976 çifte evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmeti verildiğini açıkladı.

Gençleri evlilik yolunda yalnız bırakmadıklarını belirten Bakan Göktaş, projeyi Cumhurbaşkanının vizyonuyla hayata geçirdiklerini ve pilot uygulamayı deprem bölgesi olan Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da gerçekleştirdiklerini söyledi. İlk ödemeyi, eğitim programlarına katılıp resmi nikâhı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlerin hesaplarına yatırdıklarını, ikinci etap ödemelerini ise Kurban Bayramı dolayısıyla bugün gerçekleştirdiklerini belirtti. Mayıs ayında resmi nikâhlarını gerçekleştiren 1.203 çiftimize toplam 180 milyon 450 bin TL ödeme yapacaklarını duyurdu.

Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’na başvuran ve şartları sağlayan çiftlere peyderpey ödemelerin yapılacağını ve bu desteği tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.