Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis'te sıcak hava etkisini sürdürüyor

Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Kilis'te sıcak hava etkili. Vatandaşlar serinlemek için havuz ve gölgelik alanları tercih ediyor, şehirde sakinlik hakim.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Haziran 2024 12:33
Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis'te sıcak hava etkisini sürdürüyor

Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Kilis'te sıcak hava etkisini sürdürüyor ve yaşamı olumsuz etkiliyor.

Gaziantep'te hava sıcaklığının 40 dereceye ulaşmasıyla vatandaşlar serinlemek için havuzlara akın etti. Bayram tatilinde şehirde kalan Gaziantepliler, havuzlarda yoğunluk oluşturdu. Uğur Şengül, aşırı sıcaklar ve çocukların ısrarı nedeniyle havuza geldiklerini belirtirken, Mehmet Dikbaş ailesiyle birlikte havuzda keyifli vakit geçirdiklerini ifade etti. İşletmeci Barış Bulut, bayram tatilinde şehir dışına çıkamayanların havuzlara ilgi gösterdiğini ve yoğunluk yaşadıklarını söyledi.

Şanlıurfa'da sıcak hava hayatı olumsuz etkilerken, termometreler 46 dereceyi gösterdi. Vatandaşlar serinlemek için tarihi Balıklıgöl çevresindeki gölgelik alanları tercih etti.

Kilis'te hava sıcaklığının 37 dereceye ulaşmasıyla vatandaşlar gölgelik alanlar ve parklarda serinlemeye çalıştı. Şehrin işlek caddelerinde sakinlik gözlenirken, bazı vatandaşlar havuzlarda serinledi. Berat Karataş, aşırı sıcaklar nedeniyle havuza girmeyi tercih ettiğini belirtti.

Kahramanmaraş'ta da hava sıcaklığı 40 dereceye ulaştı. Sıcak hava nedeniyle cadde ve sokaklarda sakinlik yaşanırken, bazı vatandaşlar gölgelik alanlarda vakit geçirmeyi tercih etti.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.