İşte sizlere adım adım kolay pırasa sarma tarifi!

Pırasa sarması Türk mutfağının lezzetli ve sağlıklı bir lezzetidir. Hafif ekşili tadı ve mis kokusuyla sofralarınızı şenlendirmeye hazır olun. İşte size adım adım kolay pırasa sarma tarifi!

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2024 13:20
İşte sizlere adım adım kolay pırasa sarma tarifi!

Pırasa sarma yapmak için öncelikle malzemelerimizi hazırlamamız gerekiyor. İhtiyacımız olan malzemeler şunlardır:

- 1 demet pırasa
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 su bardağı sıcak su
- Yarım limon suyu
- Yarım demet maydanoz

İlk olarak pırasaların yapraklarını ayırın ve temizleyin. Daha sonra ince şeritler halinde doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Üzerine pirinci ekleyin ve pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun.

Kavrulan pirinçlere doğranmış pırasaları ekleyin ve karıştırın. Tuz, karabiber ve isteğe göre pul biber ekleyin. Ardından 1 su bardağı sıcak suyu ve yarım limon suyunu ilave edin. Karışımı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve ocaktan alın.

Pırasa sarması için hazırladığınız iç harcı pırasa yapraklarına koyun ve sarın. Tencerenin altına yapraklardan ve pırasa saplarından birkaç parça koyun. Sarmaları tencereye yerleştirin. Üzerine az miktarda su ve zeytinyağı gezdirin. Daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Pırasa sarması, mis gibi kokusu ve hafif ekşili tadıyla sofralarınıza lezzet katacak. Üstelik oldukça sağlıklı bir seçenek olan pırasa sarmasını denemek için malzemelerini hazırlayıp kolayca yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.