3 patlıcanla yapılan patlıcan beğendi tarifi! Et yemeklerinin yanına en çok yakışan lezzet
Gastronomi tutkunlarının gözdesi ve sofraların vazgeçilmezi olan klasikleşmiş lezzet patlıcan beğendi, enfes tadıyla damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor.
Özellikle Türk mutfağının gurur kaynağı olan bu tarif, herkesin kolayca hazırlayabileceği bir lezzet şöleni sunuyor. İşte 3 patlıcanla yapabileceğiniz nefis patlıcan beğendi tarifi...
Beğendi, en sevilen ve özel eşlikçi tariflerdendir. Özellikle klasikleşmiş patlıcan beğendi, sofraların vazgeçilmezlerinden biridir. İşte o tarifin detayları...
PATLICAN BEĞENDİ TARİFİ
Patlıcan beğendi tarifi için gerekli malzemeler:
3 adet patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
Patlıcan beğendi tarifinin yapılışı:
Patlıcanları fırında 200 derecede yaklaşık 15 dakika pişirin, yumuşayana kadar.
Pişen patlıcanların kabuklarını alıp, içlerini bıçağın sırtıyla ezerek püre haline getirin.
Bir tencerede tereyağı ve unu kavurun.
Azar azar sütü ekleyerek karıştırın ve kıvam alınca altını kısın.
Kıvam alan sosa ezilmiş patlıcanı ekleyin ve bir tur karıştırın.
Son olarak, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve muskat cevizi rendesini ekleyin.
Tüm malzemeler güzelce karıştıktan sonra patlıcan beğendi tarifi hazır. Afiyet olsun!
KAYNAK: Maraştanhaber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.