Pratik İncir Dolgulu Kurabiye Tarifi: Az Malzemeli ve Lezzetli
Lezzetli İncir Dolgulu Kurabiye tarifi! Az malzemeli, pratik hazırlık. Sevdiklerinize nefis bir atıştırmalık sunun. Afiyet olsun! Detaylar haberimizde.
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, az malzemeli ve nefis bir tarif arıyorsanız, işte size İncir Dolgulu Kolay Kurabiye tarifi! Bu tarif, hem misafirlerinizi hem de ailenizi memnun edecek, sadece birkaç basit malzeme ile hızlıca hazırlanan bir lezzet şölenidir. Detaylar aşağıda bulunmaktadır...
Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, az malzemeli ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, işte size İncir Dolgulu Kolay Kurabiye tarifi! Hem misafirlerinizi hem de ailenizi memnun edecek bu tarif, sadece birkaç basit malzeme ile hazırlanıyor ve hızlıca pişiriliyor.
Bu basit tarifle hem zaman kazanacak hem de sevdiklerinizi lezzetli bir atıştırmalıkla mutlu edeceksiniz. Şimdi deneyip, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz! İşte tarifin detayları:
Malzemeler:
2 su bardağı un
100 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı süt
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Yarım su bardağı pudra şekeri
İç Harcı İçin:
İncir reçeli veya istediğiniz bir reçel
Hazırlık:
Tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
Hamuru açıp ortadan ikiye uzunlamasına kesin. Oluklu merdane ile oluşan dikdörtgen hamurun üzerinden geçin (Merdaneniz yoksa bir çatal yardımıyla derin çizgiler oluşturabilirsiniz).
Dikdörtgeni ortadan ikiye kesin (Görselde belirtildiği gibi). Bir parçanın içine reçeli koyup diğeriyle üstünü kapatın.
Daha sonra üç parmak genişliğinde kesimler yapın.
Kestiğiniz kurabiyeleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin (Fırına göre değişebilir). Afiyet olsun!
KAYNAK: Maraştanhaber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.