Geleneksel Türk Mutfağından Şölen: Yüksük Çorbası Nasıl Yapılır?

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2024 12:09
Geleneksel Türk Mutfağından Şölen: Yüksük Çorbası Nasıl Yapılır?

Geleneksel Türk mutfağının lezzetli bir örneği olan Yüksük Çorbası, tereyağı, nohut, mantı ve baharatların harmonisiyle nefis bir doyuruculuk sunuyor. Afiyet olsun!

Yüksük çorbası, hamur, kıyma ve nohutun eşsiz uyumuyla öne çıkan Türk mutfağının klasik lezzetlerinden biridir. Sofralarınızı zenginleştirecek bu besleyici ve doyurucu çorbanın tarifini aşağıda bulabilirsiniz.

Malzemeler:

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 su bardağı dondurulmuş mantı

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 çay kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

Tereyağı ve sıvı yağı tencerede eritin, ardından domates salçasını ekleyip kavurun. Salça kavrulduktan sonra 1 litre kaynar su ekleyin ve karışımı kaynamaya bırakın.

Karışım kaynamaya başladığında önce haşlanmış nohutları ekleyin.

Hemen ardından dondurulmuş mantıyı ve baharatları ilave edin. Mantı istenilen yumuşaklığa gelene kadar 10-15 dakika pişirin.

Mantılar piştikten sonra, yüksük çorbası servise hazırdır. Afiyet olsun!

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.