Gaziantep'te Çingene Kızı Deprem Yaralarını Sarıyor: Darısı Kahramanmaraş'taki Germenicia'ya!

Zeugma Mozaik Müzesi, Çingene Kızı mozaiği ve Roma dönemine ait eserlerle büyülü bir atmosfer sunuyor. Gaziantep'i ziyaret edenleri tarih ve sanatla buluşturuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ekim 2023 12:15

"Çingene Kızı" mozaiğiyle ünlü Zeugma Mozaik Müzesi, deprem sonrası ziyaretçi akınına uğruyor. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında 74 gün kapalı kalan müze, sonbaharda artan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) turlarıyla gelen turistleri ağırlıyor. Gaziantep Müze Müdürü Özgür Çomak, müzenin 2011 yılında 30 bin metrekarelik alanda açıldığını ve dünya çapında tanınmış birçok esere ev sahipliği yaptığını belirtiyor. Roma dönemine ait 3 boyutlu mozaiklerin yer aldığı müze, özellikle "Çingene Kızı" mozaiği ve Roma mitolojisine ait eserlerle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

cingene-kizi-deprem-yaralarini-sariyor.jpg

Müze geçen yıl 440 bin ziyaretçi ağırladı ancak Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 74 gün kapalı kaldı. Sonbaharda GAP turlarının artmasıyla birlikte ziyaretçi sayısında artış yaşanmaya başlandı. Müze Müdürü Çomak, bu yılın başından itibaren 128 bin ziyaretçiye ulaşıldığını ve hedeflerinin 750 bin ziyaretçi olduğunu ancak bu yıl sonunda 250 bin ziyaretçi rakamını görmeyi umduklarını ifade ediyor.

Müzeyi ziyaret eden turistler de eserlerin büyüleyici güzelliğini ve Türk kültürünü yansıttığını belirterek müzeyi çok beğendiklerini dile getiriyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.