Feyza Altun Kimdir?

Feyza Altun: Avukat, Feminist Aktivist, yazar. Muhalif duruşu ve sosyal medya paylaşımlarıyla gündemde. Şeriatla ilgili tartışmalı tweeti nedeniyle eleştiriliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Şubat 2024 15:48
Feyza Altun Kimdir?

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, Feyza Altun hakkında TCK’nin 216/1 maddesine muhalefet iddiasıyla re'sen soruşturma başlattı.

Altun, "Kadının Fenni" isimli kitabın yazarı olup, aynı zamanda muhalif kimliğiyle de bilinir. Birçok kadın ve çocuk istismarı davasında vekil olarak görev yapmıştır. Özellikle Dilan Polat davasıyla gündeme gelmiş ve sosyal medya paylaşımlarıyla dikkat çekmiştir. Feyza Altun'un kim olduğu, nereli olduğu, kaç yaşında olduğu ve evli olup olmadığı gibi sorular merak edilmektedir.

1987 yılında İstanbul'un Üsküdar ilçesinde doğan Feyza Altun, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Kendisini "Avukat, Feminist Aktivist, Filantrop, Yazar" olarak tanımlayan Altun, Tarafsız Çalışan Anneler Platformu'nun kurucusudur. Ayrıca "Kadının Fenni" isimli kitabıyla da tanınmaktadır. Altun, muhalif duruşuyla birçok kadın ve çocuk istismarı davasında savunuculuk yapmıştır.

Son zamanlarda Feyza Altun'un sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar büyük yankı uyandırmıştır. Özellikle X (eski adıyla Twitter) platformunda gündeme gelen bir paylaşımında Altun, şeriatla ilgili bir konuşma yapmıştır. Bu paylaşım, geniş bir tartışmaya neden olmuş ve "#feyzaaltuntutuklansın" etiketi gündeme gelmiştir. Altun, bu etiketi kullanarak kendisine yöneltilen eleştirilere sert bir şekilde karşılık vermiştir. Paylaşımı, bazı kesimler tarafından "İslam dinini hedef alan bir paylaşım" olarak değerlendirilmiş ve bu nedenle suç duyurularında bulunulacağı açıklanmıştır. Olayın gelişmeleri merakla takip edilmektedir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.