Diyarbakırlı Ramazan Hoca Kimdir? Ramazan Pişkin Kimdir?

Ramazan Hoca (Pişkin) kimdir? Ramazan Hoca (Pişkin) nerelidir? Ramazan Hoca lakabıyla anılan Ramazan Pişkin hayatına dair ayrıntılar merak ediliyor.Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ocak 2024 18:26
Diyarbakırlı Ramazan Hoca Kimdir? Ramazan Pişkin Kimdir?

Ramazan Hoca (Pişkin), Diyarbakır Ulu Camii avlusunun müdavimleri arasında tanınan ve sosyal medyada günlerdir konuşulan bir kişiliktir. İşte Ramazan Hoca'nın hayatına dair detaylar:

Diyarbakır'ın sevilen simalarından biri olan Ramazan Hoca, asıl adıyla Ramazan Pişkin, sosyal medyada #RamazanHocaYalnızDeğildir etiketiyle gündeme gelmiştir. Ulu Camii avlusunda hizmet veren Ramazan Hoca, Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesine yatırılarak tedavi altına alınmıştır.

43 yaşındaki Ramazan Pişkin, Diyarbakır Ulu Camii'nde yıllardır ücretsiz olarak hizmetlerde bulunarak caminin tarihini ve İslam'ı ziyaretçilere anlatmaktadır. Ancak, akıl sağlığı konusundaki sorunları nedeniyle Elazığ Fetih Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümü'nde tedavi görmektedir.

Ramazan Pişkin'in hayatı, küçük yaşlardan itibaren İslam'a olan bağlılığıyla şekillenmiştir. Dini konuları araştırıp kitaplar okuyarak bilgi sahibi olan Pişkin, Ulu Camii'nde bu bilgileri paylaşmaya başlamıştır. Ancak, çevresinden "Deli" damgası yemesiyle dikkat çekmiş ve halk arasında 'Filozof Ramazan' olarak tanınmıştır.

Ramazan Böçkün, daha önce açılan bir dava sonrasında akıl sağlığının yerinde olmadığı gerekçesiyle psikiyatri kliniğine yatırılmıştır. Bu durum, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamayla kamuoyuna duyurulmuştur. Açıklamada, Pişkin'in cinsel taciz suçundan iddianame düzenlendiği ancak akıl sağlığı nedeniyle ceza sorumluluğunun bulunmadığı belirtilmiştir.

Ulu Camii'de dini sohbetlerde bulunan ve geçmişte 'Deli' olarak bilinen Ramazan Hoca, şimdilerde 'Ramazan Hoca' ve 'Filozof Ramazan' olarak anılmaktadır. Sosyal medyada paylaştığı videolar ile dikkat çeken Ramazan Hoca, 2020 itibariyle 43 yaşındadır.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum