Kahramanmaraşlı Derviş Karaboğa YÖK üyeliğine atandı!

Kahramanmaraşlı Derviş Karaboğa, YÖK üyeliğine atanarak akademik ve yapay zeka alanındaki öncü çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mayıs 2024 11:56
Kahramanmaraşlı Derviş Karaboğa YÖK üyeliğine atandı!

Kahramanmaraşlı Derviş Karaboğa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Yükseköğretim Kurulu üyeliğine getirildi. Karaboğa, Erciyes Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamladı ve İngiltere'de Cardiff University School of Engineering'de doktora çalışmalarını gerçekleştirdi.

Erciyes Üniversitesi'nde akademik kariyerine başlayan Karaboğa, çeşitli görevlerde bulunarak yapay zeka merkezinin kurulmasına öncülük etti ve müdürlük görevini üstlendi.

Doktora tez çalışmasını yapay zeka alanında, özellikle bulanık sistemler ve bu sistemlerin evrimsel hesaplama yöntemleriyle tasarlanması konusunda tamamlayan Karaboğa, bu alanda önemli çalışmalara imza attı.

Yapay sinir ağları, evrimsel ve sürü zekası tabanlı algoritmalar üzerine yoğunlaşarak çeşitli mühendislik problemlerine yenilikçi çözümler geliştirdi ve bu çalışmalarını saygın dergilerde yayımladı. Ayrıca birçok yüksek lisans ve doktora tezlerine danışmanlık yaparak genç bilim insanlarının yetişmesine katkı sağladı.

Sosyal sorumluluk bilinciyle Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde okullarda ve üniversitelerde konferanslar veren Karaboğa, toplumun özellikle gençlerin yapay zeka alanındaki farkındalığını artırmayı hedefledi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.