150 Milyon TL'lik proje: Tarihi Ceyhan Köprüsü'nde restorasyon başladı!

Tarihi Ceyhan ve Dalyan Köprüleri, deprem sonrası restorasyona alındı. Başkan Görgel, 150 milyon TL'lik projeyle bu köprülerin turizme kazandırılacağını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ağustos 2024 16:52

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, depremde zarar gören Tarihi Ceyhan Köprüsü'ndeki restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Görgel, Karayolları tarafından yürütülen bu projenin yanı sıra Türkoğlu'ndaki Dalyan Köprüsü'nün de restore edildiğini belirtti. Toplamda 150 milyon TL'lik bu yatırımlar, köprülerin mimari, çevre düzenlemesi ve aydınlatması ile ülke turizmine kazandırılmasını hedefliyor. Görgel, ayrıca Ulu Camii, Kahramanmaraş Kalesi, Tarihi Kapalı Çarşı, Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi ve tarihi konakların da restorasyon çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Yeni Kahramanmaraş'ın yeniden inşa sürecinde yatırımlar hızla devam ederken, depremde hasar gören tarihi ve kültürel yapılar da restore ediliyor. Bu çerçevede, Tarihi Ceyhan Köprüsü'nün restorasyonuna da başlandı. Restorasyon çalışmalarını sahada inceleyen Başkan Görgel, köprünün ve Dalyan Köprüsü'nün restorasyonunun toplam maliyetinin 150 milyon TL olduğunu ve tamamlandığında bu köprülerin ülke turizmine önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

tas-kopru-5.jpg

TARİHİ CEYHAN KÖPRÜSÜ VE DALYAN KÖPRÜSÜ RESTORASYON ALTINDA

Başkan Görgel, 6 Şubat depremlerinde konutlar ve iş yerleri kadar tarihi ve kültürel yapıların da büyük hasar gördüğünü belirterek, Tarihi Ceyhan Köprüsü'nde başlatılan restorasyon çalışmalarının Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından titizlikle sürdürüldüğünü vurguladı. Aynı şekilde, Türkoğlu'ndaki Tarihi Dalyan Köprüsü'nde de restorasyon çalışmalarının başlayacağını ve her iki köprünün de 2025 yılında tamamlanmasının planlandığını söyledi.

KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE İLERLEYEN RESTORASYON ÇALIŞMALARI

Başkan Görgel, Ulu Camii, Kahramanmaraş Kalesi ve Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi gibi diğer tarihi yapılardaki restorasyon çalışmalarının da hızla sürdüğünü belirtti. Tarihi Kapalı Çarşı'nın restorasyon projesinin hazırlanarak kurula sunulduğunu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte restore edileceğini ifade etti.

Ayrıca, depremde büyük zarar gören tarihi konakların bulunduğu bölgede ciddi bir çalışma yürütüleceğini ve bu yapıların da peyderpey restore edilerek şehrin turizmine kazandırılacağını söyledi.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.