CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ateş: Termik Santral işçilerin hakkını gasp ediyor

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, işten çıkarılan işçilere destek vererek, çevreyi kirleten termik santralin işçilerin ekmeğiyle oynadığını vurguladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ağustos 2024 15:48

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, işten çıkarılan işçilere destek olmak amacıyla Kahramanmaraş’ta bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Elbistan ve Afşin bölgesinde faaliyet gösteren ve baca filtresi takmadığı için sıkça eleştirilen termik santralin yeniden gündeme geldiğini belirtti.

Bu santralin, bölge halkı tarafından kanserin ana nedeni olarak görüldüğünü ifade eden Ateş, işçilerin maaşlarına yapılan zammın enflasyon karşısında eridiğini ve bu nedenle ücretlerinde iyileştirme talep ettiklerini, ancak bu taleplerin ardından bazı işçilerin işten çıkarıldığını söyledi. Ayrıca, işten çıkarılan 8 arkadaşlarına destek veren diğer işçilerin de gece yarısı operasyonuyla işten çıkarıldığını ekledi.

Ateş, "Memleketin havasını, suyunu, toprağını kirletenler, şimdi de insanların ekmeğiyle oynuyorlar. Bu duruma bir an önce son verilmeli. Unutmayın ki, bir tarafta güvendiğiniz bir lider olabilir ama her şeyin bir de öbür tarafı var," diyerek durumu eleştirdi.

CHP İl Başkanı Ateş, işçilerin yanında olduklarını, hak mücadelelerine destek vereceklerini ve süreci yakından takip edeceklerini vurguladı.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.