Yılın ilk çeyreğinde 2 milyon 353 bin 228 araç egzoz muayenesine girdi

Yılın ilk çeyreğinde 2 milyon 353 bin 228 aracın egzoz muayenesi yapıldı. Egzoz emisyonlarıyla mücadelede önemli adımlar atılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Haziran 2024 14:09
Yılın ilk çeyreğinde 2 milyon 353 bin 228 araç egzoz muayenesine girdi

Yılın ilk çeyreğinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2 milyon 353 bin 228 aracın egzoz muayenesi gerçekleştirildi. Muayenesi yapılmayan 378 araç sahibine ise 3 milyon 951 bin 680 lira idari para cezası kesildi.

Motorlu taşıtların neden olduğu kirlilik, şehirlerdeki hava kirliliğinin büyük bir bölümünü oluşturuyor. Trafikteki araç sayısı ve sıkışıklığı arttıkça, taşıt kaynaklı hava kirletici emisyonları da aynı oranda artıyor. Bu olumsuz etkilerin önlenmesi amacıyla Bakanlık, egzoz gazı emisyonlarını kontrol altında tutmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu çerçevede, Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Takip Sistemi kurularak egzoz gazı emisyon ölçümlerinin takibi sağlanıyor. 2018 yılından beri uygulanan bu sistem sayesinde, tüm egzoz emisyon ölçümleri elektronik ortamda yapılıyor ve ölçüm sonuçları titizlikle kaydediliyor. Bu yılın ilk çeyreğinde ülke genelinde 2 milyon 353 bin 228 aracın egzoz muayenesi yapılmıştır.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.