Bitcoin'in fiyatı 62 bin doların altına geriledi

Bitcoin fiyatı, Mt. Gox'un çalınan varlıkları dağıtacağı açıklamasıyla 62 bin doların altına düştü. Küresel kripto piyasası değeri %4,5 azalarak 2,24 trilyon dolara geriledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Haziran 2024 15:02
Bitcoin'in fiyatı 62 bin doların altına geriledi

Bitcoin'in fiyatı, Mt. Gox borsasının 2014 yılında çalınan varlıkları sahiplerine dağıtacağını duyurduktan sonra 62 bin doların altına geriledi. Coinmarketcap'in verilerine göre, küresel kripto para piyasasının değeri son 24 saatte yüzde 4,5 azalarak 2 trilyon 240 milyar dolara düştü.

Uzmanlar, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerindeki düşüşün sebebini, Mt. Gox'un çalınan varlıkları sahiplerine geri dağıtacağı açıklamasına bağlıyorlar.

Mt. Gox borsası, faaliyetlerini sonlandırmış olmasına rağmen yaklaşık 10 milyar dolar değerindeki kripto varlıklarını gelecek haftalarda sahiplerine dağıtacak. Analistler, bu varlıkların bir kısmının satılacağını öngörüyorlar.

Ayrıca, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecekte atacağı adımlar konusundaki belirsizliklerin de kripto varlıklarda satış baskısı yarattığını belirtiyorlar.

Bitcoin, son 24 saatte yüzde 4,6'dan fazla değer kaybederek 61 bin 310 dolara kadar geriledi. Ethereum ise aynı dönemde yüzde 5,5'e yakın düşüşle 3 bin 306 dolara geriledi ve piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer aldı.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.