Yulafın faydaları nelerdir? Yulaf neye iyi geliyor?
Şifalı bitkilerden Yulaf, Yulaf nasıl kullanılmalı, Yulaf faydaları Yulaf nedir?
Latince Adı: Avena sativa.
Hasat Zamanı Ve Şekli: Daneler tam olgunlaşmadan hasat edilir ve harmanlanır.
Kurutma Usulü: Açıkta havadar yerlerde.
Kullanma Usulü: Un, ekmek ve ezmesinin dışında 1 lt suda 50 gr kaynatılır. Günde 3 kez birer bardak içilir. Ayrıca buğday ve arpayla birlikte kaynatılıp taze olarak çocuklara içirilir.
Kullanılan Kısımlar: Daneler (un, ezme, lapa vs.)
Şifası: Kuvvet verici, müshil, idrar arttırıcı, yatıştırıcı, hazmı kolaylaştırıcı, gastrit, ülser, çocuk mamasında idealdir. Bisküvi sanayinde kullanılır. Yorgunluğu giderir. Hastalık sonrası gelişmelerde çok idealdir. (arpa+buğday+yulaf kaynatılıp balla tatlandırılıp taze olarak içilir.)
Zehirlilik Durumu: Zehirli değildir.
Çeşitleri: Bazı kültür ve yabani türleri vardır. Bekletilmez.
Yetişme Ortamı: Her yerde yetişir.
Uyarılar: Kaynatmalar taze olarak tüketilir.
Muhteviyatı: Nişasta, yağ, azot, karbonhidrat, protein, albumin, vitaminler (A, B1, B2, B6, K, E), mineral maddeler (Fe, Zn, B, Cu, P, Ca, I, CI, Na, S, K,) lesitin, asitler vs.
Kaynak: Haber Merkez
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.