Kurban Bayramı öncesi EGM’den kurbanlık alım satımı için kritik uyarılar

EGM, Kurban Bayramı öncesi kurbanlık alım satımı yapacaklara resmi pazarları tercih etmeleri ve dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2024 16:19
Kurban Bayramı öncesi EGM’den kurbanlık alım satımı için kritik uyarılar

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlık alım satımı yapacak vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamada, kurbanlık alışverişlerinin belediyeler tarafından belirlenen resmi hayvan pazarlarından ve izinli satıcılardan yapılması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, internet üzerinden piyasa değerinin çok altında kurbanlık satan sitelerden uzak durulması gerektiği ve sahte satıcılarla karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. "Hayvanı görmeden ödeme yapmayın, eve teslim vaadinde bulunanlara inanmayın." şeklinde uyarıda bulunuldu.

Satıcıların verdiği telefon numaralarının doğruluğunun kontrol edilmesi gerektiği belirtilerek, "Numarayı aldığınızda hemen arayarak doğruluğunu teyit edin. Para akışının yoğun olduğu kurbanlık satış yerlerinde yankesicilik, kapkaç ve dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olun. Büyükbaş hayvan alırken pasaporta, küçükbaş hayvan alırken kulak küpesine dikkat edin. Kesim sonrası hayvanın sağlıksız çıkması durumunda, belediyeye başvurarak tutanak tutturun veya durumu fotoğraf ve video ile kaydederek Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurun. Şüpheli durumları 112 Acil Durum Hattı'na bildirin." denildi.

SATICILAR İÇİN ÖNERİLER

Satıcılar için de bazı uyarılar yapıldı. Satıcıların, aldıkları paranın, çek ve senedin sahte olup olmadığını kontrol etmeleri, aynı anda birden fazla müşteriyle ilgilenirken dikkatli olmaları ve ücret alınmadan kurbanlığın teslim edilmemesi gerektiği belirtildi. Özellikle akşam saatlerinde hırsızlık olaylarına karşı duyarlı olunması gerektiği vurgulandı.

Ayrıca satıcılara, verilen telefon numaralarının doğruluğunu kontrol etmeleri, yanlarında ve kaldıkları yerde fazla nakit bulundurmamaları, alışverişleri mümkün olduğunca nakit para ile yapmaları, çek ve senetlerin karşılıksız çıkma ihtimalini unutmamaları ve dövizle alışverişlerde sahteciliğe ve döviz kurlarına dikkat etmeleri gerektiği hatırlatıldı. "Para akışının yoğun olduğu satış yerlerinde yankesicilik, kapkaç, dolandırıcılık ve sahte para olaylarına karşı dikkatli olun." denildi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.