SEYHAN ŞEREFOĞLU: KADINLAR STK’LARDA FARKINDALIK YARATMALI

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:51
SEYHAN ŞEREFOĞLU: KADINLAR STK’LARDA FARKINDALIK YARATMALI

Seyhan Şerefoğlu kimdir?

10 yıldır Kahramanmaraş ve çevre illerdeki firmalara eğitim ve danışmanlık hizmeti veren bir şirket sahibiyim. İşinde profesyonelliği ilke edinen, üniversite mezunuyum ve iki çocuk annesiyim.

SEŞE danışmanlık kimdir?

Seşe Eğitim ve Danışmanlık olarak; 2003 yılından beri ISO 9001:2008 Kalite yönetim Sistemi, ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 22716 İyi üretim Uygulamaları Yönetim Sistemi, ISO 13485 Tıbbi Cihazlar İçin Kalite Yönetim Sistemi, ISO 27001:2005 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi, işletmelerden gelen talep doğrultusunda eğitim hizmetleri sunmak, TSE ve CE ürün belgelendirmeleri, TSE HYB danışmanlıkları ve marka tescili gibi alanlarda hizmet sunmaktayız. Bununla birlikte DOĞAKA, KOSGEB, IPARD gibi kurumlara, firmaların talepleri doğrultusunda projeler hazırlamaktayız. Tüm faaliyetlerimizi yürütürken Kahramanmaraş ve bölgeye katma değeri olacak doğru projelere imza atarak güvenilir adres olmayı hedeflerken, işlemlerin uygulanmasında doğru güvenilir yasal mevzuatlara uygun olarak tecrübelerimizi firmalarımızla paylaşmayı kendimize misyon ve vizyon olarak benimsedik.

Firmanın hedefleri nelerdir?

Bilgi çağının getirdiği yeni ve kaçınılmaz gerçekler doğrultusunda, çözüm ortağı kimliği ile işletmelerin ihtiyaçlarına görerek bakmak ve anlayarak çözmek için yönlendirici ve yönetici çalışmaları danışmanlık esasları ışığında gerçekleştirmek hedeflerimizdir.

Sivil toplum kuruluşlarında( STK) kadınlara yer verilmeli mi?

STK’lar, gelişmiş toplumlarda etkin ve öncelikli kuruluşlardır. Güçlü STK’ların toplumların gelişmişlik seviyelerinin göstergeleri arasında olduğunu düşünüyorum. Kadınların olayları ele alıp değerlendirme konularında titiz davranmaları ve hassasiyetle yaklaşım sergileme noktalarında ileride olduklarını düşünüyorum.  Bana göre Türkiye genelinde sivil toplum kuruluşlarındaki insanların vizyonu o ilin gelişmişliğini ifade eder. Kadınlar STK’larda aktif olarak rol alıp farkındalık yaratmalıdır.

Kadınlar çalışmalı mı?

Peygamber Efendimiz(s.a.v.)`in eşi Hz. Hatice anamız, ticarette dönemin en güçlü ve söz sahibi insanlarındandı. Kadınların iş hayatında olmasına, dinimiz açısından da herhangi bir sakınca bulunmamakla birlikte nadide bir örnekle teşvik edildiği inancındayım. Kadınların hedeflerini doğru belirlediği sürece çalışma hayatı içinde olmaları gerektiğini düşünüyorum. Kadınlarımız kendilerini geliştirerek eğitimlerini tamamlayarak nitelikli eleman vasfıyla iş hayatı içinde olmalıdırlar.  

Kadın Girişimciler Kurulu’ndan beklentileriniz nelerdir? Kurul, neler yapmalı? Projeleriniz ve Ceylan Hanım’dan beklentileriniz nelerdir?

Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB’a bağlı bir kuruldur ve yarı STK’dır. İlimiz genelinde kadın girişimcilere örnek olarak kariyer geliştirme fırsatları yaratmak, kadın girişimcilerin bilgi ve deneyimlerini birbirleri ile paylaşmalarını sağlayarak, varsa sorunlarına çözüm bulmaya çalışmak kurulumuzun görevleri arasındadır. Bu doğrultuda kuruldaki arkadaşlarımızla birlikte iyi işler yapacağımızı düşünüyorum.  Gelen öneri ve iş fikirlerini projelendiren bir firma sahibiyim. Kurula sunulan fikirlerin projelendirilerek çeşitli kurumlardan hibe alınması konusunda yardımım olacaktır.  Başkanımız Ceylan Hanım’ın gerek eğitimi, donanımı gerekse kişiliği ile kurula önderlik ederek ilimiz kadınlarına faydalı projelere imza atacağımızı öngörüyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.