Rüyada Ashab-ı Kiram’ı görmek ne anlama gelir?

Rüyada Ashab-ı Kiram’ı görmek ne anlama gelir? Başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer faklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2024 10:14
Rüyada Ashab-ı Kiram’ı görmek ne anlama gelir?

Rüyada Ashab-ı Kiram’ı görmek; Rüyada Hz. Peygamber (a. s.)’ in ashabını görmek; her yönüyle iyiliğe, hayır ve fazilete delalet eder. Bir kimsenin rüyasında ashab-ı kiramı güzel bir şekilde görmesi; o kimsenin itikad ve inancının ehl-i sünnet inancına ve itikadına uygun olduğuna delalet eder.

Rüyanızda ashab-ı kiramdan birisinin size iltifat ettiğini görmeniz; bu gördüğünüz rüya sizin cami, çeşme ve yol gibi sadaka-i cariyeb cinsinden bir hayır yapacağınıza delalet eder. Böyle bir rüyanın görülmesi aynı zamanda rüya sahibinin nesebinin, vicdanının, ahlakının ve inancının temizliğine yorumlanır.

Hz. Peygamber (a. s. )’in örnek ve temiz arkadaşlarını rüyada gören kimse; eğer fakir ise zengin olur. Çünkü onlar birçok yerleri fethettiler ve ganimet elde etmek suretiyle zengin oldular. Ashabı-ı kiramı rüyasında gören kimse; eğer zengin ise dünyaya fazla önem vermeyip ahireti tercih ettiğine ve malını Allah rızası için harcayacağına delalet eder. Bir başka yoruma göre de ashab-ı kiramı rüyada görmek; iyi geçinmeye ve sevgiye işarettir.

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.