Rüyada Arpa görmek ne anlama gelir?

Rüyada Arpa görmek ne anlama gelir? Başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer faklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2024 09:09
Rüyada Arpa görmek ne anlama gelir?

Rüyada Arpa görmek; Rüyada arpa görülmesi değişik şekillerde yorumlanmıştır. Rüyada arpa görülmesi hayır ile tabir edilir. Bir kimsenin rüyasında bir tarlada arpa ektiğini görmesi; o kimsenin hayır ve iyilik yönünde faaliyet göstermek için bir cemiyete gireceğine, hasad zamanı gelmiş olan arpa başaklarını toplayıp demet yaptığını görmesi; faaliyetlerinden dolayı bir cemiyete başkan seçileceğine, bir değirmende arpa üğüttüğünü görmesi; yaptığı hayırlı çalışmalarının Allah tarafından kabul edildiğine dolayısıyla büyük sevap kazandığına delalet eder.

Bir başka yoruma göre bir kimsenin rüyasında bir tarladan arpa biçtiğini görmesi; o kimsenin yakında bir hastalığa yakalanacağına işaret eder.

İbn-i Sirin’ in yorumuna göre: Rüyada arpa görülmesi mala işaret eder. Bir rivayete göre de arpa beyaz olması hasebiyle gümüş para ile yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında eline arpa geçtiğini görmesi; o kimsenin eline mal geçeceğine, kuru, yaş ve haşlanmış arpa yediğini görmesi; hayra, kişinin kendisine arpa hediye edildiğini görmesi; kuvvete, sağlığa ve hayra erişeceğine yorumlanır.

Ebu Said el-Vaiz’ in yorumuna göre: Rüyada arpa görülmesi; sıhhat ile birlikte mal veya kısa ömürlü evlada işaret eder.

Cafer-i Sadık’ ın yorumuna göre: rüyada arpa görülmesi rızıkla birlikte çok servet ile yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında arpa satın aldığını görmesi; ahireti dünyaya tercih edeceğine delalet eder. İbn-i Kesir de yaklaşık bu doğrultuda yorum yapmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.