MHP’li Dora, Kahramanmaraş’ın sorunlarını bakanlıklarda gündeme getiriyor!

MHP'li Karakoç Dora, Kahramanmaraş sanayicilerinin sorunlarını Enerji Bakanlığı'na iletiyor, güneş enerjisi yatırımlarının önemine vurgu yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Haziran 2024 20:41
MHP’li Dora, Kahramanmaraş’ın sorunlarını bakanlıklarda gündeme getiriyor!

MHP'li Karakoç Dora, Kahramanmaraş'ın endişelerini bakanlık düzeyinde dile getiriyor!

Dora, Enerji Bakanlığı'nda sanayicilerin konularını gündeme taşıdı!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) heyetiyle birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar'ı ziyaret ederek sanayicilerin karşılaştığı zorlukları iletti.

Dora, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, KMTSO Meclis Başkan Vekili Mahmut Arıkan ile gerçekleştirdikleri ziyaret sonrası yapılan görüşmenin özetini ve iletilen konuları aktardı.

İşte paylaşımda yer alan başlıklar:

Türkiye genelinde farklı sektörlerde hizmet veren ve yaklaşık 20.000 kişiye istihdam sağlayan 14 sanayi şirketi, öz tüketimlerini artırmak ve karbon ayak izini azaltarak ihracatı artırıp ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla güneş enerjisi santrali kurmak için başvuruda bulundu ve ruhsatlarını aldı.

Bu ruhsatlar, deprem dönemine denk gelmesi nedeniyle yaşanan bürokratik ertelemelere rağmen iptal edilmediği takdirde doğrudan 500 Milyon $'lık bir yatırım gerçekleşecek ve 3 Milyar $'lık dolaylı yatırım yapılmış olacaktı. Bu yatırımlar gerçekleşseydi, ülke ekonomisinin cari açığına ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlanacaktı.

Bölgemizdeki sanayiciler, güneş enerji santralleri kullanıldığında fosil yakıt tüketiminin azalacağını, çevre kirliliği olmayacağını ve ticari rekabet avantajı elde edileceğini düşünüyorlar. Ayrıca, santrallerin kurulması durumunda çeşitli sektörlerde yaklaşık 500 kişilik yeni istihdam sağlanacaktı.

Güneş enerjisi, karbon ayak izini ve salınımını azaltmada önemli bir rol oynuyor. Ayrıca, enerji maliyetlerinin yüksek olduğu günümüzde, işletmelerin elektrik ihtiyacının bir kısmını güneş enerjisi santralleriyle karşılayarak önemli bir tasarruf sağlayabileceklerine inanılıyor.

Hiçbir hata, kasıt, kusur ve ihmalleri bulunmayan depremzede sanayicilerin, şirketler tarafından alınan çağrı mektuplarının iptal edilmemesi ve haklarının verilmesi konusunda taleplerimiz, Sayın Bakanımıza iletilmiş ve hızlı bir şekilde yanıt bulmuştur. Sayın Bakanımız, bu konuda bürokratlara çözüm odaklı talimatlar vermiştir.

Kahramanmaraşlı sanayiciler adına Sayın Bakanımıza bir kez daha teşekkür ederim.

Not: Eski Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) çalışanlarına, bir defaya mahsus olmak üzere memleketlerine dönme hakkı verilmesi de ayrıca gündemimizdeydi.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.