Kahramanmaraş'ta Helete'nin altyapısı 136 milyon TL yatırımla yenileniyor!

Helete’de, 136 Milyon TL yatırımla 52 km içme suyu ve 3 km kanalizasyon hattı yenileniyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmalarına devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Haziran 2024 12:29
Kahramanmaraş'ta Helete'nin altyapısı 136 milyon TL yatırımla yenileniyor!

Çağlayancerit Helete’de, KASKİ Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda yürütülen şebeke yenileme çalışmaları büyük bir ilerleme kaydetti. Bu projede, bölgeye 136 Milyon TL’lik yatırımla 52 kilometre içme suyu hattı, 3 kilometre kanalizasyon hattı, içme suyu deposu ve çeşitli sanat yapıları inşa ediliyor.

6 Şubat depremlerinin ardından şehri yeniden ayağa kaldırmak için yatırımlarına devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, altyapı seferberliğini sürdürüyor. Bu çerçevede, çalışmaların yürütüldüğü noktalardan biri de Çağlayancerit’in Helete Mahallesi. KASKİ Genel Müdürlüğü'nün liderliğinde gerçekleştirilen bu çalışmalarda, Helete'ye 52 kilometre içme suyu hattı, 3 kilometre kanalizasyon hattı, içme suyu deposu ve çeşitli sanat yapıları kazandırılıyor. 136 Milyon TL’lik bu yatırımın yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

helete-5.jpg

DR. RÜSTEM KELEŞ: "HELETE’NİN ALTYAPI İHTİYACI BÜYÜK ÖLÇÜDE KARŞILANACAK"

Bu projeyle ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Atalar ve Başkan Danışmanı Altuğ Uyan, çalışma sahasını ziyaret ederek güncel durum hakkında bilgi aldılar. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Dr. Rüstem Keleş, "Asrın felaketinde zarar gören altyapı hatlarımızın yenilenmesi çalışmalarını şehir genelinde kesintisiz sürdürüyoruz. KASKİ koordinesinde Çağlayancerit Helete Mahallesi’nde yürütülen içme suyu şebeke yenileme projesinde önemli bir aşama kaydettik. Proje kapsamında bölgeye yeni içme suyu ve kanalizasyon hattı, içme suyu deposu ve sanat yapıları inşa ediliyor. Bu projemizin maliyeti 136 Milyon TL. İnşallah yıl sonuna kadar tamamlanacak olan projeyle Helete’nin içme suyu ve kanalizasyon sorunu büyük ölçüde çözülecek. Bu projede emeği geçen herkese ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.